Falcaos fantastiska målrekord

Publicerad 2011-05-18

Anfallaren har stått för 17 fullträffar i Europa League

Falcao utökade sitt målrekord ytterligare.

Med kvällens segermål mot Braga, 1-0, slutade anfallaren på 17 fullträffar för Porto i årets upplaga av Europa League.

– Att vara skyttekung, att göra flera mål, är en separat sak. Det viktigaste är att laget vinner, säger Falcao enligt A Bola.

Den första halvleken var chansfattig och såg ut att sluta 0-0. Men när klockan tickade upp mot 44 minuter slog han till.

Fredy Guarin stod för en snygg fint där han lurade bort sin motståndare. Sedan slog han ett precist inlägg som Falcao mötte perfekt med pannan.

Bollen satt perfekt i hörnet bredvid Bragas målvakt Artur.

Målet betydde 1-0 och resultat stod sig matchen ut. Därmed hade Falcao gett Porto segern i Europa League med sitt 17:e cupmål, vilket är rekord.

Det gamla rekordet hade Jürgen Klinsmann. Han dunkade in 15 mål för Bayern München 1995/1996.