Publicerad 2011-05-30

Klassikerklubben ute ur
Ligue 1 – efter 35 år

Monaco åker ur Ligue 1.

Lyon vann med 2–0 på Stade Louis II och skickade därmed ur klassikerklubben ur den franska högstaligan.

Efter matchen tröstade Kim Källström en ihopsjunken Petter Hansson.

För åtta år sedan var de i Champions League-final.

Nu åker Monaco ur Ligue 1 – efter 35 år i den franska högstaligan.

0–2 mot Lyon på Stade Stade Louis II förkunnade klassikerklubbens uttåg.

– Det är enormt tufft. Vi visste att vi var tvungna att vinna men släppte in två mål. Det var som en final, men vi förlorade, säger mittfältaren Gregory Lacombe.

Matchen var mållös tills det bara återstod 20 minuter. Då spräckte Lyons Pape Diakhaté dödläget, när han höll sig framme på en retur och petade in 0–1.

Petter Hansson hade en av Monacos bättre kvitteringschanser – men Hugo Lloris räddade svenskens nick.

Båda drar..?

I stället kunde Lisandro Lopez avgöra i den 83:e minuten med en halvolley i krysset.

Hemmaspelarna var otröstliga efter slutsginalen. Hansson sjönk ihop i gräset och fick tröstas av Kim Källström, vars Lyon säkrade tredjeplatsen – och kval till Champions League – i och med segern.

Var svenskarna hamnar nu återstår att se. Hanssons kontrakt med degraderade Monaco går ut sill sommaren, och Källström ryktas vara klar för turkiska Galatasaray.