Elms målform: Tre mål på fem dagar

Publicerad 2011-07-21

Elfsborg och Häcken vidare i Europa League-kvalet

Från iskall till stekhet.

David Elm gjorde i dag sitt tredje mål på fem dagar när Elfsborg tog sig vidare i Europa League-kvalet.

Litauiska Sûdova besegrades med 3–0 på Borås Arena.

Ifrågasatt och stundtals petad.

Men nu börjar David Elm att hitta rätt i Elfsborgströjan.

I söndags gjorde anfallaren båda målen i 2–1-segern mot Halmstad – och i dag behövde han bara 20 minuter på sig för att hitta rätt i Europa League-kvalet mot Sûdova.

Elm förvaltade ett inlägg från Niklas Hult på bästa sätt när han, efter att målvakten Povilas Valincius tappat ut bollen, enkelt rullade in 1–0.

Hade med sig 1–0-ledning

I den andra halvleken ökade dessutom Andreas Augustsson och Hult på till slutresultatet 3–0, och Elfsborg går därmed vidare med sammanlagt 4–1.

I den tredje kvalomgången väntar vinnaren i mötet mellan Aalesunds FK, Norge, och Ferencváros, Ungern.

Även Häcken är vidare i Europa League-kvalet.

Hisingslaget vann med 2–0 borta mot finska Honka, och avancerar därmed med sammanlagt 3–0.

John Chibuike och Daniel Forsell gjorde Häckens mål.

I nästa omgång står antingen Hafnarfjördur, Island, eller CD Nacional, Portugal, för motståndet.