Respektfulla gesten – efter fullträffen

Uppdaterad 2015-11-26 | Publicerad 2015-11-25

Kapten Zlatan målskytt i återkomsten

MALMÖ/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic satte 3-0 för PSG men valde att inte fira sitt mål i hemkomsten till Malmö.

Efter 85 minuter fick 34-åringen sedan stående ovationer när han klev av planen i 5-0-segern.

– Det känns magiskt. Jag har känt den supporten sen dag ett, säger han till Sportbladet.

Zlatan efter sitt 3-0-mål.

Ordinarie lagkaptenen Thiago Silva valde att ge bort bindeln till Zlatan Ibrahimovic när 34-åringen på onsdagen var tillbaka i sin hemstad Malmö för att spela Champions League-fotboll mot Malmö FF. Zlatan såg sedan också till att göra sitt avtryck i matchen.

Två hockeyassist

Efter två hockeyassist, den första till Gregory van der Wiel som assisterade till Adrien Rabiots 1-0 och den andra till Blaise Matudidi som hittade Ángel Di María till 2-0, skrev Ibrahimovic in sig i målprotokollet efter 50 minuter. Efter MFF-slarv fick Matuidi bollen och spelade fram Zlatan som från dålig vinkel lyckades placera in bollen bakom Johan Wiland.

Sedan skulle svaret komma på frågan inte ens anfallaren själv kunde svara på inför matchen. Skulle han fira målet?

När bollen väl låg i nät blev det inte några större känsloyttringar från svensken. Av respekt för sina gamla klubb klappade Zlatan istället om lagkamraterna innan de löpte tillbaka till mittlinjen för avsparken.

– För mig var det bar viktigt att vara på planen och känna atmosfären. Det såg man på matchen också. Det var mycket glädje och mycket kärlek, säger han.

Firade med sönerna

Målet var Ibrahimovics första efter sju raka mållösa matcher i Champions League men PSG var inte klara för det. Efter en straffmiss från Markus Rosenberg kunde Di María även nicka in 4-0 innan Lucas Moura vackert skruvade in 5-0 på frispark.

Efter 85 minuter var Zlatan Ibrahimovic färdig för kvällen och byttes ut till stående ovationer samt hejaropen ”Super-Zlatan”.

– Det känns magiskt. Jag har känt den supporten sen dag ett, sedan jag började spela på den här nivån. Det går inte att beskriva. Man vill ge och göra så mycket som möjligt. Jag hörde att det (Stortorget) blev succé också. Hade jag kunnat ge allt tillbaka hade jag gjort det, säger Zlatan.

Efter matchen firade han med sina söner i omklädningsrummet, berättar lagkamraten Maxwell för SVT.