Avgjorde genrepet mot Danmark med två mål

Ljungberg gjorde båda Sveriges mål i 2-1 segern mot Danmark.

– Klart man är nöjd, säger hon.

Den 11 september går Sverige in i VM-turneringen med öppningsmatch mot Nigeria.

Första målet på ett år i landslaget

På torsdagskvällen fick förbundskapten Thomas Dennerby några sköna besked när Sverige slog Danmark med 2-1 i genrepet i Danmark.

Hanna Ljungberg är tillbaka – på allvar.

– Jag har aldrig känt att jag inte skulle bli spelklar till VM, däremot var ju skadan i Karlstad bland de jobbigaste jag har upplevt så det är stor skillnad nu mot då i Karlstad, säger Ljungberg till TT.

Ljungberg, som inte gjort något mål i landslaget sedan september 2006, gjorde två mål och avgjorde matchen.

Danmark dominerade den första halvleken men när Dennerby bytte in bland annat Ljungberg i paus blev det bättre fart på svenskorna.

Efter 66 minuter satte Ljungberg kallt 1-0, helt frispelad av Victoria Svensson.

Avgjorde i 90:e minuten

Danmark kvitterade med dryga kvarten kvar efter tveksamt målvaktsspel av Hedvig Lindahl.

Genrepet såg ut att sluta oavgjort – då slog Ljungberg till.

Återigen var det Svensson som stod för förspelet och Ljungberg rakade in Svenssons inspel från höger.

– Klart man är nöjd med två mål på 45 minuter, säger hon till TT.

Sverige reser till Kina på söndag och förutom Nigeria väntar även USA och Nordkorea i gruppen.