DRÖMAVSLUTET

Publicerad 2012-08-27

”Den sitter bra där, det är en sådan träffa man får då och då”

Sista matchen i klubben, näst sista ordinarie matchminuten – då klev Magnus Eriksson fram och frälste Åtvidaberg i Östgötaderbyt med ett superskott i krysset.

– Jag hinner inte tänka, jag tar bara fart och sen satt den okej, säger segerskytten till Sportbladet.

Som en saga, så kan man rättvisande beskriva Magnus Erikssons sista match för Åtvidaberg.

Klubbens skyttekung är redan klar för Gent i belgiska ligan och det första Östgötaderbyt på Kopparvallen på 30 år skulle bli hans sista.

Nära mål direkt

Och Magnus Eriksson var laddad från start. Redan efter 35 sekunder höll han på att skruva in 1-0 men skottet gick strax utanför den vänstra stolpen.

Sen kom bakslaget för hemmafansen, i den 32:a minuten kunde Gunnar Heidar Thorvaldsson hitta fram till Christoffer Nyman som kunde sätta 1-0 mellan benen på Gustav Jansson.

Bortalaget såg sedan ut att kontrollera matchen och hade flera chanser att avgöra matchen.

Sen kom Magnus Erikssons sista kapitel i sagan om hans Åtvid-karriär.

"Kan inte önska mer"

I den 89:e minuten dribblade han bollen över mittlinjen och hela vägen till 30 meter från målet – där han lossade kanonen. Skottet borrade sig in i det högra krysset och Magnus Erikssons 50:e och sista ÅFF-mål betydde en poäng vardera för lagen.

– Jag är helt slut när jag får bollen, jag hinner inte tänka utan tar bara fart och sedan satt den okej, säger han om målet.

Kunde det slutat bättre?

– Ja, tre poäng. Men som matchen artar sig, Norrköping gör det bra och vi får vara nöjda med en poäng.