Galaxy-spelaren sågar Zlatans tid i laget

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Los Angeles Galaxy gör sin första säsong efter Zlatan-eran.

Skönt, enligt förre lagkamraten Sebastian Lletget.

– Det kändes bokstavligen talat som man bara ville ta av sina skor och kliva av planen, säger han till BSI Podcast, enligt Goal.

Los Angeles Galaxy inledde MLS med 1–1 borta mot Houston i den första ligamatchen efter att Zlatan Ibrahimovic lämnat klubben.

Svensken må vara hyllad bland fansen, men i omklädningsrummet verkar ”Ibra” inte var saknad. Mittfältaren Sebastian Lletget menar att stämningen i laget blivit betydligt bättre utan 38-åringen.

– Det är definitivt en bättre känsla, säger han och försöker beskriva hur det var att spela med Zlatan Ibrahimovic.

– Du kunde inte vara fri. Det var superfrustrerande. Det kändes bokstavligen talat som man bara ville ta av sina skor och kliva av planen, säger han till BSI Podcast, enligt Goal.

Zlatan Ibrahimovic och Sebastian Lletget.
Foto: TT
Zlatan Ibrahimovic och Sebastian Lletget.

”Han visar sina rätta färger”

En sekvens med just Ibrahimovic och Lletget blev viral efter en situation under förra säsongen. Då puttade svensken ut Lleteget ur muren precis när en frispark skulle slås mot Galaxy-målet.

– Enligt mig är det där total galenskap att göra så mot en lagkamrat, total galenskap, säger Lletget och förklarar vad som hände.

– Jag sa till honom att det var en omarkerad motståndare och jag frågade om jag skulle ta honom. Jag liksom viskade och han svarade ”nej, stanna”. Sen precis när han ska slå frisparken så puttar han bara mig därifrån. Så klart blev den viral...

– Det är ett sådant ögonblick där han visar sina rätta färger, säger Sebastian Lletget.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.