Glädjebesked inför OS-kvalet – Björn matchhjälte

Publicerad 2023-11-26

Nathalie Björn är tillbaka från skada.

Och det med besked.

Den svenska landslagsbacken blev stor matchhjälte när Everton vann ligamatchen mot Aston Villa med 2–1.

Nathalie Björn skadade sig under den senaste landslagssamlingen och har de senaste veckorna arbetat sig tillbaka.

Men inför den stundande OS-kvalavslutningen har förbundskapten Peter Gerhardsson fått ett glädjebesked från de brittiska öarna.

Björn fick tio minuters speltid mot Bristol City förra veckan och i dag, borta mot Aston Villa, blev det mer.

26-åringen byttes in till andra halvlek vid ställningen 0–0. En halvtimme senare hade hon blivit matchhjälte. Björn fastställde slutresultatet till 2–1 när hon avgjorde på straff i 74:e minuten.

Hanna Bennison startade för Everton men byttes ut i 60:e minuten.

Flera svenskor befann sig på planen under söndagen. I Chelseas 5–2-seger mot Leicester spelade Johanna Rytting Kaneryd hela matchen, dock utan att göra poäng.

I Arsenals 3–0-seger mot West Ham startade Amanda Ilestedt i backlinjen. Stina Blackstenius och Lina Hurtig spelade däremot inte. Den förstnämnda var ett frågetecken på grund av skada och blev till slut inte tillgänglig för match.