Mardrömsminuten: Rött kort och Ronaldo-mål

”Fruktansvärd minut”

Publicerad 2020-09-08

En mardrömsminut med rött kort för Gustav Svensson och ett Cristiano Ronaldo-mål förstörde för Sverige.

Portugal vann med 2–0 på Friends Arena.

– Det är en fruktansvärd minut, säger C Mores expert Kim Källström.

Sverige stod länge upp väl i första halvlek mot Portugal. Visserligen hade Portugal haft sina lägen, men Robin Olsens benparader nekade ett Ronaldo-mål två gånger om.

Men när första halvlek led mot sitt slut kom några riktiga mardrömsminuter.

Gustav Svensson, som ersatte Albin Ekdal i startelvan, fick sitt andra gula kort efter att ha gått in sent i en duell mot Joao Moutinho.

– Jag vill säga att det inte är kort, men det är det. Han är sent inne, säger experten Hanna Marklund i C More.

Den efterföljande frisparken tog Cristiano Ronaldo hand om. Med ett perfekt avslut mot det vänstra krysset sköt han in 1–0 för Portugal, sitt 100:e landslagsmål i karriären.

– Det är en fruktansvärd minut. Snacka om att rycka undan mattan, säger Kim Källström i sändningen.

Ronaldo målskytt igen

Sverige med tio man på planen hade som väntat svårt att skapa i anfallsväg. Ett Portugal med bättre förutsättningar gick det desto bättre för i offensiven och i 60:e minuten var Bruno Fernandes en ribbträff från att utöka gästernas ledning.

Inget mål då, men däremot tio minuter senare. Cristiano Ronaldo fick bollen strax utanför straffområdet och sköt hårt och precist in slutresultatet 2–0.