Årets miss i ligan – efter tio minuter

Uppdaterad 2011-08-07 | Publicerad 2011-08-06

PSG chockat – trots änglavakten

Efter tio spelade minuter av Ligue 1 lyckades Kévin Monnet-Paquet stå för vad som kan bli årets miss i den franska ligan.

Som tur var för fransmannen stod hans Lorient ändå för en stor skräll via 1-0 och fick höra motståndarna, storsatsande Paris Saint Germain, bli utbuat av sin egen hemmapublik.

Paris Saint Germains supervärvning Javier Pastore presenterades innan matchen mot Lorient till stort jubel från hemmapubliken. Köpet, för 380 miljoner kronor för Palermo, är den senaste pusselbiten i PSG:s galna satsning. Men än bär den inte frukt.

Från sin läktarplats funderade Pastore nog på vad det är för lag han kommit till när PSG förlorade mot Lorient med 0-1. Men mest funderade nog även argentinaren, liksom alla andra, hur Kévin Monnet-Paquet inte lyckades göra mål.

Helt öppet mål

Bara tio minuter var spelat när 22-åringen blev sopren, bara metern framför mål. Men anfallaren lyckades, på den studsande bollen, med konststycket att helt missa det vidöppna målet.

Monnet-Paquet blev sittandes vid den bortre stolpen efter missen – men fick alltså hoppa av glädje 80 minuter senare. Då dånade samtidigt bussvisslingarna när PSG-spelarna lommade av planen.