Tomas Dennerby behövde positiva besked efter allt skador.

Han fick en bra halvlek – men en 2-0-förlust.

– Någon oro finns inte så länge man skapar chanser, säger Tomas Dennerby.

Nej, damlandslagets sista landskamp inför presentationen av VM-truppen blev ingen rolig historia.

En stolpträff av Therese Sjögran i första halvleks inledning var den bästa chansen som Sverige skapade i en halvlek som svenskorna ändå förde.

– Vi gör en mycket bra halvlek och hade väl tre fyra högkvalitativa målchanser, säger Tomas Dennerby som så långt var nöjd med spelet.

I andra halvlek var det hemmalaget England som kopplade greppet direkt.

Inför 5167 åskådare i Oxford kunde Jill Scott sätta 1-0 på nick redan i halvlekens andra minut.

England dominerade

England fortsatte sedan att ligga på och trots att Sverige bytte in Sofia Jakobsson och Elin Ekblom-Bak så kom det ett till mål från engelskorna på en tveksam straff.

– Den är feldömd. Sjögran står bredvid och så lägger hon sig ner och domaren blåser straff, säger en besviken förbundskapten.

Inbytte Sofia Jakobsson fick in en reduceringsboll med kvarten kvar men fick det bortdömt för offside. Närmare än så kom inte Sverige denna kväll.

– Vi är fortfarande bra defensivt totalt sett över hela matchen. Det är avslutningssituationerna vi måste vi slipa på, sammanfattar Dennerby.