Bayern München

Kahn – Sagnol, Lucio, Ismael, Lizarazu (52, Scholl) – Schweinsteiger, Demichelis, Ballack (83, Jeremies), Ze Roberto – Makaay, Guerrero (72, Santa Cruz).

Club Brügge

Butina – de Cock, Maertens, Vandelannoite – Dufer, Englebert (85, Roelandts), Vermant, Blondel – Verheyen (75, Yulu-Matondo), Balaban, Leko (68, Portillo).

Björn Byström: Knapp segermarginal, men Bayern var aldrig hotat. Brügge satsade på kontringar men testade inte Kahn på allvar. Ballack styrde det mesta i hemmalaget och mittfältsgeneralen var millimeter från att hänga in en frispark. Det blev dock defensive mittfältaren Martin Dimichelis som blev matchvinnare genom att från nära håll trycka in efterspelet till en hörna.

Juventus-Rapid Wien 3-0 (1–0)

1–0 David Trezeuget (27), 2–0 Adrian Mutu (82), 3–0 Zlatan Ibrahimovic (85).

Publik: 49521.

Lagen:

Juventus

Abbiati – Pessotto, Thuram, Cannavaro, Zambrotta – Camoranesi (65, Mutu), Giannichedda (84, Blasi), Emerson, Nedved – Ibrahimovic, Trezeguet (60, Del Piero).

Rapid Wien

Payer – Dober (76, Martinez), Valahovic, Bejbl, Adamski – Hofmann, Korsos, Hlinka, Ivanschitz – Kincl, Akagündüz (53, Lawaree).

Björn Byström: Lätt seger för ”Juve”, men det var först de sista minuterna som siffrorna rann i väg. Zlatan var ett ständigt orosmoment för österrikarna och svensken låg bakom ledningsmålet som gav Juventus arbetsro. Rapid stack upp lite efter paus, men orkade inte stå emot i längden. Fem minuter före full tid fick Zlatan nöjet att spika segersiffrorna med en studsande volley.

Ajax-Arsenal 1-2 (0–1)

0–1 Fredrik Ljungberg (2), 0–2 Robert Pires (69 str), 1–2 Markus Rosenberg (71).

Publik: 48000.

Lagen:

Ajax

Vonk – de Jong, Grygera, Vermaelen, Emanuelson (85, Juanfran) – Pienaar, Galasek, Lindenbergh – Babel, Charisteas (57, Rosenberg), Boukhari (69, Manucharyan).

Arsenal

Almunia – Lauren, Touré, Campbell, Cole – Hleb (90, Cygan), Fabregas, Flamini, Pires (88, Clichy) – Ljungberg, Reyes (81, Owusu-Abeyie).

Björn Byström: Fredrik Ljungberg gav Arsenal en drömstart genom att iskallt chippa in 0–1 i ”Gunners” första anfall. Med ledningsmålet på fickan kunde Wengers skadedrabbade trupper dra sig tillbaka och spela på kontring. Reyes slank igenom i andra halvlek och fixade en straff som Pires satte säkert. Markus Rosenborg tröstmålade på stolpretur efter Grygeras projektil.

Thun-Sparta Prag 1-0 (0–0)

1–0 Selver Hodzic (88).

Publik: 10300.

Lagen:

Thun

Jakupovic – Orman (46, Gerber), Deumi, Milicevic, Goncalves – Hodzic, Aegerter – Leandro, Adriano (83, Gelson), Ferreira – Lustrinelli (79, Sen).

Sparta Prag

Blazek – Pospech, Petras, Petrous, Kadlec – Kisel, Hasek, Sivok, Polacek – Zelenka (84, Dosek) – Slepicka (60, Herzan).

Björn Byström: MFF:s övermän Thun avancerade upp till andraplats i gruppen efter ett sent mål av Selver Hodzic. Den defensive mittfältaren löpte på djupet och nådde Goncalves inlägg vid bortre stolpen. Snöpligt för Sparta Prag som släppte 1–0 till 1–1 på stopptid mot Ajax och var värt poäng mot Thun. Tjeckerna skapade fler öppna lägen, men brast i avslutningarna.

Barcelona-Udinese 4-1 (3–1)

1–0 Ronaldinho (13), 1–1 Felipe (24), 2–1 Ronaldinho (32), 3–1 Deco (42), 4–1 Ronaldinho (90 str).

Utv, Udinese: Jose Luis Vidigal (49).

Publik: 90000.

Lagen:

Barcelona

Valdes – Belletti, Puyol, Oleguer, van Bronckhorst – Xavi, van Bommel (62, Iniesta), Deco – Messi (70, Ezquerro), Eto’o (81, Larsson), Ronaldinho.

Udinese

De Sanctis – Bertotto, Natali (33, Juarez), Felipe – Zenoni, Vidigal, Obodo, Muntari (73, Di Michele), Candela – Di Natale (51, Mauri), Barreto.

Björn Byström: Ronaldinho hade stor show när Barcelona körde över Udinese. Brassen gjorde tre mål via en lysande frispark, en bredsida efter suveränt förarbete av Eto’o och en straff. Tyvärr dras slutintrycket av hans show ned av att han själv filmade till sig straffen i sista matchminuten vid ställningen 3–1. Onödigt av en så stor spelare i en match som var avgjord.

Panathinaikos-Bremen 2-1 (2–1)

1–0 Ezequiel Gonzalez (6), 2–0 Vagelis Mantios (8), 2–1 Miroslaw Klose (41).

Utv, Bremen: Ivan Klasnic (86).

Publik: 55000.

Lagen:

Panathinaikos

Galinovic – Vintra, Goumas (41, Kotsios), Morris, Darlas – Nilsson, Conceicao, Gonzalez, Seric – Mantzios (72, Gekas), Torghelle (58, Tziolis).

Werder Bremen

Reinke – Owomoyela, Andreasen, Naldo, Schulz (75, Valdez) – Frings, Baumann (63, Hunt), Micoud, Borowski – Klose, Klasnic.

Björn Byström: Sandor Torghelle gav Panathinaikos en drömstart. Ungraren filmade till sig en tidig straff som Gonzalez satte och låg sedan bakom 2–0 endast två minuter senare. I kraft av ledningen drog sig hemmalaget tillbaka och Bremen dominerade stort. Kloses reducering blev en varningssignal och efter paus lyfte Panathinaikos upp spelet och var en ribbträff ifrån 3–1.

Lille-Villarreal 0-0

Publik: 18500.

Lagen:

Lille

Sylva – Lichtsteiner, Plestan, Rafael, Tafforeau – Debuchy, Makoun, Bodmer (46, Dumont), Acimovic (85, Dernis) – Odewingie, Moussilou (74, Fauvergue).

Villarreal

Viera – Kromkamp, Quique Alvarez (57, Gonzalo), Pena, Arruabarrena – Tacchinardi, Josico, Sorin (46, Senna) – Riquelme – Figueroa, Forlan (84, Guayre).

Björn Byström: Båda lagen väntar ännu på första målet i Champions League. Chanser att spräcka nollorna saknades inte. Hemmalagets Odemwingie träffade ribban medan ”Lucho” Figueroa i Villarreal sköt utanför i fritt läge. Lille hade en boll inne, men jättetalangen Moussilou var hårfint offside. Oavgjort var rättvist, kanske hade 1–1 speglat matchen bättre.

Manchester U-Benfica 2-1 (1–0)

1–0 Ryan Giggs (39), 1–1 Simao (59), 2–1 Ruud van Nisterlrooy (85).

Publik: 66112.

Lagen:

Manchester U

van der Sar – Bardsley, Ferdinand, O’Shea, Richardson – Fletcher, Smith, Scholes – Ronaldo, Giggs – van Nistelrooy.

Benfica

Moreira – Nelson, Luisao, Ricardo Rocha, Leo – Beto (87, Geovanni), Petit, Manuel Fernandes (87, Mantorras), Simao – Miccoli (80, Pereira), Nuno Gomes.

Björn Byström: Som så många gånger förr räddade Ruud van Nistelrooy sitt United. Fem minuter från slutet stod han så där äckligt rätt placerad när en nickskarv landade framför fötterna. Benfica gjorde en bra match och hade förtjänat oavgjort. Simao Sabrosas frispark var ett mästerverk och van der Sar tvingades till fler svåra räddningar än kollegan Moreira.