Målfarlige anfallaren klar för Blåvitt

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Christian Kouakou är klar för IFK Göteborg.

Den 25-årige anfallaren har köpts loss från Brage.

– Jag vill komma med bra energi både på och utanför planen, säger han.

IFK Göteborg har letat efter en ersättare till Robin Söder och Alexander Farnerud som råkat ur för skador i inledningen av säsongen.

Nu har klubben skrivit kontrakt med Christian Kouakou till och med över säsongen 2022.

Det svenska transferfönstret öppnar inte förrän onsdag den 29 juli i nästa vecka, men nyförvärvet ansluter direkt redan under fredagen till Kamratgården.

– IFK Göteborg är en fin och stor klubb inom svensk fotboll, de spelar en väldigt attraktiv fotboll som är kul att se på. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela elitfotboll i allsvenskan, säger Christian Kouakou.

Christian Kouakou.
Foto: TT
Christian Kouakou.

Talang i AIK

Han fostrades i AIK och debuterade i allsvenskan redan 2011 som 16-åring och klubbens yngsta spelare någonsin.

I Brage har det blivit 23 mål på 41 matcher under tre säsonger (trea i totala skytteligan med 15 mål på 25 matcher i superettan under Borlänge-klubbens förra succésäsong), innan det blev det 29 mål på 42 matcher för Nyköping i division 1.

– Med Christian Kouakou får vi in en bra djupledsspelare med näsa för mål. Förhoppningsvis kan effektivisera vårt anfallsspel ännu mer framöver, säger huvudtränaren Poya Asbaghi.

Christian Kouakou har bara gjort två inhopp på sju seriematcher den här säsongen på grund av en vadskada, fys- och tränarteamet kommer att slussa in honom för att både komma i matchform och hålla hela säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.