Står Zlatan Milan eller Hammarby närmast?

Bilderna som väcker frågor kring Zlatan Ibrahimovics klubbsympatier

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovics Hammarby försöker värva nigerianske Akinkunmi Amoo.

Problemet?

Zlatan Ibrahimovics Milan påstås också vilja ha 17-åringen...

Är Zlatan Ibrahimovic i första hand fotbollsspelare i Milan eller klubbägare i Hammarby? Den frågan har blivit högst relevant efter turerna kring den nigerianska talangen Akinkunmi Amoo.

I förra veckan avslöjade FotbollDirekt att Zlatan via en videohälsning försöker locka 17-åringen till det Hammarby 38-åringen numera är delägare i.

”Det här är Zlatan Ibrahimovic som kollar in så att du är okej, tränar fotboll, äter bra och njuter vilket är viktigast av allt. Jag vill bara berätta att vi i Hammarby väntar på dig. Laget väntar på dig, tränaren väntar på dig och framförallt fansen väntar på dig. Jag väntar också på dig. Jag ser fram emot att träffa dig. Hoppas allt är bra och lycka till. Ta hand om dig min vän”, säger Ibrahimovic i videon som publicerats av Twitter-kontot @YngveStweets.

Står Zlatan Ibrahimovic Milan eller Hammarby närmast?
Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe
Står Zlatan Ibrahimovic Milan eller Hammarby närmast?

”Vi bygger en relation”

För FotbollDirekt bekräftade också Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg såväl videons autenticitet som klubbens intresset för Amoo.

– Vi bygger en relation till Akin. Det är ett arbetssätt vi använder. Det är allt jag kan säga.

Men nu kompliceras situationen av italienska Milan där Zlatan sedan januari är nyckelspelare.

På lördagen publicerade nämligen AllNigeriaSoccer en bild på Milans sportchef Paolo Maldini och en herre som påstås vara förre Inter-spelaren Victor Obinnas bror. Enligt den nigerianska sajten representerar Obinna-brodern nu Akinkunmi Amoo.

Sajten, som flera gånger tidigare skrivit om Milans påstådda intresse för Amoo, frågar sig nu om den italienska klubben kan vara på väg att värva talangen. Något som onekligen skulle pröva Zlatans klubbsympatier om svensken samtidigt arbetar för att locka nigerianen till Hammarby.

Det ska här understrykas att AllNigerianSoccer mer än gärna skriver väl om landets kommande fotbollstalanger. De har till exempel döpt Akinkunmi Amoo till det ”Golden Eagles Messi” (det nigerianska U17-landslagets Messi) och det senaste året rapporterat om intresse från Real Madrid, Valencia, Atlético Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Milan, Ajax, PSG, Arsenal, Manchester City och Leicester för 17-åringen.

Något som milt uttryckt skulle komplicera Hammarbys jakt.

Mycket förblir oklart

Broder Obinnas agentverksamhet förblir också oklar, då han till exempel inte representerar Victor själv. När Sportbladet når Victor Obinnas agent, Ignaz Good, säger han sig varken representera eller överhuvudtaget känna till talangen Akinkunmi Amoo.

– Jag vet tyvärr inte vem den spelaren är.

AllNigerianSoccer har tidigare även listat en herre vid namn Oliver Noah på ”Noga Sports management” som Amoos agent. Hans kontaktuppgifter har Sportbladet inte kunnat finna.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill heller inte hjälpa Sportbladet att reda ut ryktescirkusen kring Adoo.

– Vi vet vem som är hans agent men det är ingenting vi vill kommentera, säger Jansson.

Har ni hört något om ett Milan-intresse?

– Nej.

Har du något tips på hur vi kan reda ut vem som är hans agent?

– Nej, och det är inget vi behöver meddela. Så jag har inga fler kommentarer.

Det återstår med andra ord att se om det verkligen finns ett intresse från Milan för Amoo, och hur det i så fall kan komma att påverka Zlatan Ibrahimovics Hammarby-arbete.

Akinkunmi Amoo, som beskrivit sig själv som en spelfördelare som helst utgår från det centrala mittfältet, fyller 18 år i juni och kan då lämna Sidos FC i hemlandet för sin första europeiska proffsklubb. Amoos främsta internationella merit är de tre framspelningarna i U17-VM 2019, där Nigeria slogs ut i åttondelsfinalen av Ukraina.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.