Sofia Jakobsson med hattrick för Montpellier

Publicerad 2017-11-19

Två svenskor låg bakom Montpelliers 4–1-seger över Bordeaux i den franska ligan.

Sofia Jakobsson stod för ett hattrick medan Stina Blackstenius satte det fjärde målet.

För en dryg månad sedan gjorde landslagsanfallaren Sofia Jakobsson comeback på fotbollsplanen efter den korsbandsskada hon ådrog sig i januari.

Svenskan gjorde då ett mål och tre assist och visade att spetsegenskaperna inte gått förlorade under skadeuppehållet.

Efter det har Jakobsson fortsatt att producera framåt, med tre mål på sex matcher för Montpellier. Under söndagen förbättrade den 27-årige anfallaren sitt målsnitt ytterligare.

Trea i ligan

I Montpelliers 4–1-seger över Bordeaux i den franska ligan stod Jakobsson för ett hattrick. Svenskan nätade två gånger i den första halvleken, 1–0 kom på straff, innan hon satte slutresultatet på övertid i den 92:a minuten.

Däremellan höll sig landsmaninnan Stina Blackstenius framme och gjorde Montpelliers fjärde mål för dagen.

Efter nio omgångar är Montpellier trea i ligan, sex poäng bakom Lyon som toppar tabellen.