Stefan Rodevåg i förra omgången, Calle Wede nu på frispark.

Falkenberg fortsätter bjuda på drömmål.

– Jag satte den på uppvärmningen också, säger Wede.

Calle Wede räddade FFF.

Borta mot Häcken i förra allsvenska omgången gjorde Falkenberganfallaren Stefan Rodevåg 1-0 efter fem minuter med det som har stora chanser att bli årets mål.

Rodevåg drog in bollen på volley på van Basten-manér från höger efter en crosspassning från Dan Keat.

Ny Falkenbergskönhet

Efter ett sömnpiller till första halvlek mellan Falkenberg och Gif Sundsvall tog gästerna ledningen när Adam Chennoufi gjorde sitt första allsvenska mål i 57:e minuten.

Sedan var det dags för en ny skönhet från en Falkenbergspelare.

Calle Wede stegade fram när hemmalaget fick frispark strax utanför straffområdet sju minuter senare.

Den kvicke yttermittfältaren fick drömträff med högerfoten. Frisparken gick stenhårt, stolpe in i bortre hörnet bakom en chanslös Tommy Naurin i Sundsvallsmålet.

– Den satt riktigt bra, precis vid stolpe in. Det känns ganska perfekt, säger Wede till CMore.

Har du någon gång gjort något liknande?

– Ja, dom satt bra redan på uppvärmningen så det var bra självförtroende i den frisparken, säger Wede med ett brett leende.

Wede ville ha straff

Slutresultatet 1-1 var, trots drömmålet, bittert för Falkenberg som menade att de berövats en klar straff av annars mycket duktige domaren Kristoffer Karlsson.

Strax före Sundsvalls 1-0 tacklades just Wede omkull i ryggen av Lars Krogh Gerson.

– Jag har ett bra läge. Jag är bollförare och får en knuff i ryggen. Jag tycker att det är straff, säger Wede.