Fridolina Rolfö ville ha revansch från Barcelonas finalförlust 2022.

Nu får hon chansen.

Lyon är klart för Champions League-final efter att ha besegrat PSG.

I går blev Fridolina Rolfö matchhjälte när Barcelona avancerade till final.

– Så klart hade det varit roligt att möta Lyon som vi förlorade mot senast i finalen. Men det är två väldigt bra lag så just vilka som är bäst i nuläget är svårt att säga, sade hon då.

För en vecka sedan vann Lyon hemma mot PSG med 3–2, efter tre mål på sex minuter i matchens slutskede.

Fick drömstart

När lagen under söndagen möttes för tolfte gången i CL-historien fick Lyon bästa möjliga start.

Två minuter och fem sekunder tog det innan Selma Bacha sköt in ledningsmålet från distans. Drygt tio minuter innan pausen var man nära att utöka men PSG-målvakten Constance Picaud stod för en enastående parad.

Istället var det Tabitha Chawinga som kvitterade matchen kort senare med ett distinkt vänsterskott i bortre hörnet.

Spiken i kistan för dubbelmötet kom i 81:a minuten när Lyons Melchie Dumornay tog hand om en lös boll vid straffpunkten och placerade in 2–1. Slutresultatet över två matcher blev 5–3.

De mesta mästarna Lyon är nu klart för final igen efter att ha missat den i fjol. San Mames, Bilbao är skådeplatsen, den 25 maj. Årets final är en repris på 2022 då Lyon slog Barcelona.