Lyon glänste mot Real Madrid

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-09-13

Källström inbytt med dryga kvarten kvar att spela

Kim Källströms Lyon bjöd på strålande fotbollsunderhållning i den första halvleken hemma mot Real Madrid i Champions League-gruppspelets första omgång.

I halvtid ledde Lyon med 2-0 – ett resultat som stod sig matchen ut.

Källström började som väntat på bänken – och Lyon satte full fart från start.

I den 11:e minuten slog brassen Fred in ledningsmålet, vackert framspelad i djupled av Juninho. Kort därefter var Malouda nära att utöka ledningen på en hörna, men Casillas svarade för en kanonräddning i Real Madrid-målet.

2-0 kom i stället i den 31.a minuten genom Tiago och hemmalaget hade flera bud på 3-0 innan halvleken var över. Närmast kom Malouda i den 41:a minuten med ett rungande ribbskott.

Real Madrid jämnade ut matchen spelmässigt i den andra halvleken, men Lyon kändes aldrig hotat på allvar. I den 73:e minuten byttes så Kim Källström in i stället för Juninho. Källström gjorde ett stabilt inhopp, utan att glänsa eller att komma till några riktigt vassa chanser.

Närmast en reducering för Real Madrid kom Ruud van Nistelrooy – men hans avslut gick i burgaveln hos Coupet i Lyon-målet.