Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-09-13

Allt om Champions League

Barcelona 5 (2)

Levski Sofia 0 (0)

1–0 Andres Iniesta (7), 2–0 Ludovic Giuly (39), 3–0 Carles Puyol (49), 4–0 Samuel Eto’o (58), 5–0 Ronaldinho (93).

Varningar, Levski: G. Ivanov, Milanov.

Publik: 62 839 (Camp Nou).

Matchen

Ett inspirerat Barça var överlägset från början till slut och segermarginalen var rättvisande. Mål av Iniesta och Giuly gav en komfortabel halvtidsledning och i början av andra halvlek punkterade Puyol definitivt matchen. Eto’o gjorde sedan 4–0 på egen hand och på övertid skruvade Ronaldinho läckert in slutresultatet i krysset.

Matchens lirare: Ronaldinho.

Barcelona

Valdes – Belletti, Puyol, Thuram (80), van Bronckhorst – Motta, Iniesta (72), Deco – Giuly (63), Eto’o, Ronaldinho.

Avb: Gudjohnsen (63), Xavi (72), Oleguer (80).

Levski Sofia

Petkov – Milanov, Topuzakov, Tomasic, S. Angelov – Borimirov (62), Bardon, Eromoigbe – Telkiyski, Yovov (70) – E. Angelov (46).

Avbyt: G. Ivanov (46), Minev (62), M. Ivanov (70).

Chelsea 2 (1)

Werder Bremen 0 (0)

1–0 Mickaël Essien (24), 2–0 Michael Ballack (68, str).

Varningar, Chelsea: Terry, Drogba, Lampard, J. Cole. Bremen: Baumann.

Publik: 32 135 (Stamford Bridge).

Matchen

Chelsea startade piggt och när Essien distinkt sköt 1–0 efter 24 minuter var det helt i sin ordning. Bremen spelade upp sig efter målet och i början av andra halvlek hade man en riktigt bra period då bland annat Klose satte en fin nick i ribban. Efter att Ballack kompromisslöst gjort 2–0 från straffpunkten hade Chelsea bra kontroll tiden ut.

Matchens lirare: Mickaël Essien.

Chelsea

Cech – Boulahrouz, Terry, Carvalho, A. Cole – Makelele – Essien, Ballack (91), Lampard – Shevchenko (81), Drogba (86).

Avbytare: J. Cole (81), Kalou (86), Mikel (91).

Werder Bremen

Reinke – Fritz, Pasanen, Naldo, Wome – Frings, Baumann (86), Diego, Borowski – Klose, Klasnic (66).

Avbytare: Hugo Almeida (66), Zidan (86).

Bayern München 4 (0)

Spartak Moskva 0 (0)

1–0 Claudio Pizarro (48), 2–0 Roque Santa Cruz (52), 3–0 Bastian Schweinsteiger (71), 4–0 Hasan Salhamidzic (84).

Varningar, Bayern: Lucio. Spartak: Bystrov.

Publik: 63 000 (Allianz-Arena).

Matchen

Ett tafatt Bayern München hade stora problem med luckra upp ett disciplinerat Spartak under den första halvleken. Bayern fick dock en drömstart på andra halvlek och efter två snabba mål Pizarro och Santa Cruz gick luften ur Spartak och tyskarna kunde sedan defilera hem tre poäng.Matchens lirare: Roque Santa Cruz.

Bayern München

Kahn – Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm – van Bommel (74), Hargreaves, Santa Cruz (81), Schweinsteiger – Pizarro (70), Podolski.

Avbytare: Salihamidzic (70), Scholl (74), Karimi (81).

Spartak Moskva

Kowalewski – Jiranek (31), Geder, Stranzl, Rodriguez – Bystrov, Kovac (62), Mozart, Covalciuc (77) – Titov – Pavlyuchenko.

Avbyt: Shiskin (31), Bazhenov (62), Torbinski (77).

Sporting Lissabon 1 (0)

Inter 0 (0)

1–0 Marco Caneira (64).

Varningar, Sporting: Liedson, Joao Moutinho.

Inter: Cordoba, Toldo.

Utvisning, Inter: Vieira (68).

Publik: 30 222 (José Alvalade).

Matchen

Sporting förde spelet från start men utan att komma till några heta lägen mot Inters stabila defensiv och matchens första skott på mål hade Adriano efter 41 minuter. Inte heller efter paus fick hemmalaget ut något av sitt övertag förrän Caniera fick på en drömträff till 1–0. Vieiras utvisning försvårade sedan för ett blekt Inter som aldrig var nära en kvittering.

Matchens lirare: Marco Caneira.

Sporting Lissabon

Ricardo – Abel, Tonel, Polga, Caneira – Nani (83), Veloso, Romagnoli (66), Joao Moutinho – Yannick, Liedson. Avbytare: Alecsandro (66), Tello (83).

Inter

Toldo – Maicon, Cordoba, Samuel, Grosso (80) – Vieira, Dacourt, Stankovic – Figo (66) – Adriano (71), Ibrahimovic.

Avbyt: Gonzalez (66), Crespo (71), Zanetti (80).

Galatasaray 0

Bordeaux 0

Varning, Bordeaux: Ducasse.

Publik: 45 514 (Atatürk Olimpiyat).

Matchen

En medioker och extremt chansfattig tillställning. Båda lagen hade stora problem med att få igång något ordnat passningsspel och den första halvleken bestod mest av mittfältskamp med ideliga frisparkar som följd. Det lilla som skapades i chansväg stod Galatasaray för och den bästa chansen hade Hasan Sas med ett bra skott som blockerades till hörna. Det dåliga spelet höll i sig även efter pausen och varken Mondragon eller Ramé gjorde ett enda kvalificerat ingripande.

Matchens lirare: Rigobert Song.

Galatasaray

Mondragon – Sabri, Song, Tomas, Ferhat – Hasan Sas (76), Ilic (76), Inamoto, Arda – Ümit (61), Necati. Avbytare: Hasan Kabze (61), Topal (76), Cihan (76).

Bordeaux

Ramé – Jurietti, Jemmali, Planus, Marange – Faubert, Ducasse, Wendel – Micoud – Chamakh (85), Darcheville (85).

Avbytare: Edixon Perea (85), Laslandes (85).

PSV Eindhoven 0

Liverpool 0

Publik: 35 000 (Philips Stadion).

Matchen

Rafa Benitez valde efter lördagens derbyförlust att göra flera ändringar i startelvan och bland annat Gerrard och Xabi Alonso var förvisade till bänken. Liverpool prioriterade defensiven och förutom Arouna Konés ribbskott i inledningen så åstadkom PSV inga heta chanser på hela matchen. Pennant, Bellamy och Kuyt var genomgående pigga men skapade mest halvchanser och närmast ett avgörande för Pool var inbytte Gerrard med en utsökt volley i stolpen. Totalt sett var 0–0 rättvist.

Matchens lirare: Daniel Agger.

PSV Eindhoven

Gomes – Kromkamp, Alex, Reiziger, Salcido – Simons, Mendez, Afellay (74) – Culina (63), Farfán, Arouna Koné.

Avbytare: Aissati (63), Väyrynen (74).

Liverpool

Reina – Finnan, Carragher, Agger, Fabio Aurelio (82) – Warnock, Sissoko (62), Zenden, Pennant – Bellamy (72), Kuyt.

Avbytare: Xabi Alonso (62), Gerrard (72), Gonzalez (82).

Olympiakos 2 (1)

Valencia 4 (2)

1–0 Michalis Konstantinou (28), 1–1 Fernando Morientes (33), 1–2 Morientes (39), 2–2 Nery Castillo (66), 2–3 Raul Albiol (86), 2–4 Morientes (90).

Varn, Olympiakos: Ouaddou. Valencia: Edu, Ayala.

Publik: 33 000 (Georgios Karaiskakis).

Matchen

En underhållande match där Olympiakos började bäst och också välförtjänt tog ledningen. Valencia vände sedan matchen efter två påpassliga mål av Morientes. Efter Castillos kvittering stod matchen och vägde och Rivaldo missade öppet mål innan Albiol dundrade in 2–3 och Morientes fastställde slutresultatet med sitt tredje mål för kvällen.

Matchens lirare: Fernando Morientes.

Olympiakos

Nikopolidis – Zewlakow (48), Anatolakis (69), Ouaddou, Domi – Kafes, Stoltidis, Rivaldo – Castillo, Konstantinou, Djordjevic.

Avbytare: Pantos (48), Julio Cesar (69).

Valencia

Canizares – Miguel, Ayala, Albiol, Moretti – Angulo, Marchena, Edu, Gavilan (72) – Morientes (91), David Villa (81).

Avbytare: David Silva (72), Regueiro (81), Jorge Lopez (91).

Roma 4 (0)

Shakhtar Donetsk 0 (0)

1–0 Rodrigo Taddei (66), 2–0 Francesco Totti (76), 3–0 Daniele De Rossi (79), 4–0 David Pizarro (88).

Varningar, Roma: Aquilani.

Shakhtar: Marica, Tymoschuk, Hübschmann.

Publik: 40 000 (Olimpico).

Matchen

Roma inledde med en klar seger men sett till spelet över 90 minuter var siffrorna missvisande. Shakhtar var det bättre laget den första timmen och både duktige Marica och Brandao missade fina chanser. Efter Taddeis 1–0 tappade gästerna spelet helt och Roma kunde gå ifrån till 4–0 efter tre mycket vackra mål.

Matchens lirare: Ciprian Marica.