Så var Sverige-USA minut för minut

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-22

Tar Kennedy Bakircioglü chansen när han äntligen får starta en landskamp?

Hur fungerar samarbetet mellan Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander?

Följ träningslandskampen mellan Sverige och USA direkt på sportbladet.se – minut för minut.

90. Matchen slut – Sverige vinner med 1-0.

90. Hammarbys Charlie Davis har kommit in och varit ungefär lika ofarlig som han varit i Bajen.

85. Nyss inbytte Djuric kommer helt ren men darrar i avslutningen. Djuric försöker chippa in bollen i bortre burgaveln men avslutet är alldeles för dåligt. Lars Lagerbäck flinar lite.

75. Kim Källström mörsar på ordentligt från bra frisparksläge strax utanför straffområdet. Bollen smeker Howards högra kryss. Hade den suttit hade Glenn Hysén klättrat upp på Ullevis räcke och vrålat ”Kim är kung”.

73. Elmander är fortfarande kvar på planen och nu är hete Dusan Djuric på väg in.

66. Zlatan Ibrahimovic ut – Markus Rosenberg in.

63. Johan Elmander ska bytas ut och tar en sista chans att komma med i målprotokollet. Anfallaren rusar in i straffområdet, avväpnas och blir liggande.

56. Pang! 1-0 Sverige. Kim Källström dunkar in ledningsmålet bakom Tim Howard som inte hinner reagera. Fint förarbete av Bakircioglü.

48. Andra halvlek börjar precis som den första – med två bra chanser åt båda håll. Clint Dempsey oroar för USA och Johan Elmander för Sverige.

46. Tre byten i andra halvlek. Chippen ut – Alexandersson in. Petter Hansson ut – Majstorovic in. Mikael Nilsson ut – Matias Concha in.

45. Första halvleken slut. Sverige har skapat flest och bäst målchanser framförallt genom Zlatan Ibrahimovic som verkar vara på spelhumör. Kennedy Bakircioglü började piggt men försvann under andra halvan av halvleken. Chippen Wilhelmsson har kommit runt ett par gånger på vänsterkanten men inte kommit till avslut. Petter Hansson spelar i svarta skor och i kombination med mörkblå strumpor, uppdragna till knäna, ser han ut som en landhockeyspelare.

44. Källström verkar ha glömt siktet hemma i Frankrike. Satte precis en frispark från riktigt bra läge rätt i jänkarnas mur. Nu har Källström haft tre bra lägen – utan att träffa mål.

31. Zlatan får inte in bollen. Skaffar sig två jättechanser. Först ren med Howard som räddar sedan nick i ribban. Nära!

26. Senast Sverige mötte USA var i januari 1998 i Orlando. En viss Fredrik Ljunberg gjorde debut. USA vann med 1-0.

25. Sveriges tredje hörna – inte heller den blir speciellt farlig. Kim Källström testar skott igen men får felträff.

23. Det är inte Niklas Wikegård som dömer matchen. Det är Kevin Blom, Holland.

20. Min bomben-rad ligger sönderriven i papperskorgen. Tack, Robbie.

19. Robbie Keane tvåmålsskytt.

19. Danmark ligger under mot Irland med 2-0 i halvtid.

17. Chippen fixar en hörna efter ett fint och kvickt anfall av Sverige. Källströms hörna blir för lång.

14. Zlatan är centimeter från att bryta sin måltorka i landslaget men jänkarna räddar på mållinjen. Johan Elmander stod för framspelningen med pannan.

13. Erik Edman följer med upp på vänsterkanten och får bollen av Chippen efter en överlappning. Misslyckas med inlägget.

10. Sverige spelar i blå tröjor, blå shorts och blå strumpor med gult inslag. Snyggt?

9. Kim Källström får en smäll och blir liggande en stund innan han reser sig igen.

6. Sverige har inlett piggt och har tagit sig runt på högerkanten via Kennedy Bakircioglü och Christian Wilhelmsson.

3. I anfallet efter skaffar sig USA ett liknande läge men DaMarcus Beasley skjuter tätt, tätt, tätt, tätt utanför.

2. Genialisk passning av Zlatan Ibrahimovic som släpper bollen bakåt till Källström. Zlatan grimaserar lite när han ser Källströms skott som smiter utanför. Kanonläge!

Sveriges startelva: 1 Rami Shaaban - 2 Mikael Nilsson, 3 Olof Mellberg, 4 Petter Hansson, 5 Erik Edman - 6 Daniel Andersson (K) - 9 Kennedy Bakircioglü, 8 Kim Källström, 7 Christian Wilhelmsson - 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Johan Elmander.

USA:s startelva: 1 Tim Howard - 6 Steve Cherundolo, 22 Oguchi Oneywu, 3 Carlos Bocanegra, 13 Jonathan Bernstein - 5 Benny Feilhaber, 4 Michael Bradley, 25 Pablo Mastroeni, 7 DaMarcus Beasley - 10 Landon Donovan, 8 Clint Dempsey.