Gerrard inbytt och hattrickhjälte

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-04

Frälste Liverpool mot Napoli med tre mål på mindre än en kvart

Ett äkta hattrick – på 14 minuter. Liverpool vände 0–1 till 3–1 i gårdagens Europa League-match mot Napoli – och kan bara tacka en spelare för det.

– Det krävdes lite Steven Gerrard-magi, säger tränaren Roy Hodgson.

Steven Gerrard.

Liverpool var på väg mot förlust hemma mot Napoli, och låg under med ett mål med kvarten kvar. Då klev Steven Gerrard in i handlingen på allvar.

Med ett hattrick på mindre än en kvart räddade han ett storlag som har haft det tungt i Premier League, men som nu leder sin grupp i Europaspelet.

– Jag kommer säkert att hamna på löpsedlarna, men alla gjorde ett bra jobb i dag, säger lagkaptenen – som började på bänken – till Sky Sports.

Enorma hyllningar

Det var i den 75:e minuten som Gerrard snappade upp en slarvig bakåtpassning, och kunde placera in kvitteringen. 13 minuter senare gav han Liverpool 2–1 på straff och satte ett till minuten därpå.

En frispelad Gerrard kunde lobba 3–1-bollen över en utrusande Morgan De Sanctis.

Liverpoolstjärnan firade segern till enorma hyllningar från hemmapubliken.

– Vi låg under med ett mål och tränaren bad mig att komma in och se om jag kunde hjälpa killarna tillbaka i matchen, säger Steven Gerrard.

Liverpool toppar sin grupp, tre poäng före Steua Bukarest som samtidigt vann mot Utrecht med 3–1.