Sju minuter räddade Trelleborgs sommar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-22

Slog Gais hemma

Trelleborg tar sommarlov som vinnare

Sju underbara minuter i början av andra halvlek räddade sommaren för jumbolaget Trelleborgs FF.

Årets tredje seger kom efter 2–0 (0–0) på Vångavallen mot Gais.

Vikarierande vänsterbacken Jonathan Asp gjorde säsongens andra mål på ett märkligt fladdrande långskott som Gais målvaktsdebutant Henri Sillanpää missbedömde. 2–0 skruvade Mattias Adelstam över en passiv Gaismur in vid första stolpen.

Det var två hårt skadedrabbade lag med många oerfarna spelare på ovanliga positioner. Framförallt hemmalaget spelades hellre långt och högt än kort under 83 minuter.

Stolpskott av Wanderson

Trelleborg som endast haft ett, dåligt, avslut i första halvlek lyfte upp en yttermittfältare efter paus. Det bidrog till att Gais backlinje föll och gav Asp hans enda skottchans.

Annars var det Gais som ägde speciellt första halvlek. Närmare än ett stolpskott i matchinledningen av Wanderson kom man dock inte. Även efter målen hade Gais ett visst övertag utan att skapa något riktigt farligt.