Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-09

Totalt 3–0 när Roma än en gång fick ge sig

Roma har för vana att förlora mot Manchester United när det vankas kvartsfinal i Champions League.

Den här gången var inget undantag.

– United har varit det klart bästa laget över 90 minuter, säger experten Glenn Hysén.

Förra säsongen fick Roma skämmas rejält efter att ha åkt ut i kvartsfinalen med totalt 8–3.

United hade med sig 2–0 från första mötet i Rom och frågan var om Roma skulle orka vända på steken.

Till en början var det dock hemmalaget för hela slanten. Gång efter annan tvingades Doni i Roma-målet till avancerade räddningar.

Romas gyllene chansen dök upp efter en halvtimmes spel. Mancini tog sig in i straffområdet och föll i en närkamp med Wes Brown.

Domaren tvekade inte och pekade på straffpunkten.

Daniele De Rossi tvekade inte heller, la upp bollen, ställde in siktet och sköt. Lååångt över.

– Man kan inte lägga en straff fyra meter över ribban och tro att man ska kunna rubba United, säger Bo Petersson i Viasat-studion.

Närmare än så kom inte Roma, trots att Sir Alex valde att sätta stjärnor som Paul Scholes, Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo på bänken från start.

Matchens enda målskytt blev Carlos Tévez i den 69:e minuten när han säkert skarvnickade ett inlägg från Owen Hargreaves.

Kaptenen tillbaka på planen

Målet höjde ljudnivån på Old Trafford, men det skulle bli värre drygt tio minuter senare.

Efter 13 månader med rehabiliteringsträning gjorde United-kaptenen Gary Neville comeback. Och han möttes av ett enormt jubel när han i den 81:a minuten byttes in mot Anderson.

– Fantastiskt att få vara med i truppen igen. Det har varit en lång och frustrerande väntan, säger Neville till Viasat.

Rio Ferdinand visade vem som bestämmer när han omedelbart lämnade över kaptensbindeln till Neville.

– Vi var det bättre laget sett över båda matcherna och jag tycker vi kunde ha avgjort den här matchen redan i första halvlek, säger Neville.

Den 23:e april åker Neville och hans United till Camp Nou för den första semifinalen av två mot Barcelona.