Hammarby imponerade i seger – fortsatta frågetecken för Blåvitt

Uppdaterad 2022-02-06 | Publicerad 2022-02-05

MARBELLA. IFK Göteborg matchade nära nog en toppad startelva, Hammarby bytte friskt.

Ändå var laget från Söder klart bättre i 2–0-segern.

– Jag kommer inte ligga sömnlös, säger Mikael Stahre.

IFK Göteborg inledde träningsmatchandet med 0–3-förlust borta mot Nordsjälland, Hammarby vann i Uppsala, 3–1.

De formtrenderna höll i sig när Blåvitt och Bajen spelade ett prestigemöte inför 200–300 åskådare på plats på Marbella Football Center.

Hammarby som matchade två jämnstarka elvor i respektive halvlek var klart bättre mot ett IFK Göteborg som framför allt hade svårt med passningarna på offensiv tredjedel och åter inte var helt stabilt i defensiven.

Gustav Ludwigson, en av planens bästa, gjorde 1–0 på straff strax före pausvilan efter att Mattias Bjärsmyr dragit ned Jusef Erabi.

2–0, i mitten av andra halvlek, kom efter en frispark från Darijan Bojanic som en omarkerad Richard Magyar styrde i mål. Både Bojanic och Magyar byttes in i Hammarby direkt i andra halvlek.

Det var sedan närmare ett 3–0-mål för Hammarby än en reducering för IFK Göteborg, som efter två träningsmatcher ännu är mållösa framåt.

Trots 0–5 efter två träningsmatchförluster mot Nordsjälland och Hammarby var inte Blåvittränaren Mikael Stahre orolig. Bajens 2–0-mål menade han dessutom var ”dyngoffside”.

– Vi ser bra ut under i träningarna. Det är fokuserat och energifyllt. Sedan ska vi givetvis omsätta det bättre i matcherna, men på träning tycker jag att vi har mer eller mindre flugit fram om man ska vara riktigt jävla ärlig, säger Stahre.