Debut direkt för Chalus i nytt kryss för Malmö FF

Publicerad 2022-02-04

Matej Chalus.

MARBELLA. Nyförvärvet Matej Chalus landade under torsdagen.

Mindre än ett dygn senare, utan en enda träning med sina nya lagkamrater i Malmö FF, spelade han 79 minuter mot Lokomotiv Moskva.

– Det var en väldigt svår match för mig, säger tjecken efteråt.

Efter att ha landat under torsdagskvällen gick nyförvärvet Matej Chalus rätt in i Malmö FF:s startelva mot Lokomotiv Moskva.

Ryska tabellsexan med tuffingen, mittfältaren Dimitri Barinov visade direkt att det här inte var någon snäll träningsmatch på Marbella Football Center.

Barinov, åtta gula och två röda under hösten i ryska ligan, hade ett par rejäla dueller främst med Martin Olsson som inte tvekade att sätta emot tillbaka.

MFF:s mittbacksnyförvärv Chalus spelade enkelt och vårdat när det smällde runt omkring honom utan att utmärka sig på något speciellt sätt mot Lokomotiv Moskva som slutade jumbo i sin Europa League-grupp i höstas.

Moskvas Jan Kuchta gjorde 1–0 i 35:e minuten när en inläggsfrispark tog sig förbi ett passivt MFF-försvar i en första halvlek som var jämn både spel- och chansmässigt.

Patriot Sejdiu och Malik Abubakari firar 1–1-målet.

Ska möta Krasnodar

Efter flera byten hos båda lagen var de svenska mästarna mer spelförande i den andra halvleken mot det kvalificerad motståndet och inhopparen Patriot Sejdiu gjorde mål för andra matchen i följd när han framspelad av Jo Inge Berget svarade för 1–1 i 54:e minuten.

Chalus, som är i bra fysisk form efter att ha varit på träningsläger med sitt tidigare lag Slovan Liberec, var på planen i 79 minuter. Förutom en tveksam bakåtpassning gjorde tjecken inte bort sig i matchen som slutade 1–1, men imponerade inte heller.

Därmed har MFF inlett säsongen med två kryss efter att ha spelat 2–2 i premiären mot danska Jammerbugt. Inte något perfekt uppladdning när det inom kort väntar tävlingsspel i Malmö FF:s turneringsspöke, Svenska cupen.

Det tjeckiska nyförvärvet var på gott humör, showade med några ord svenska redan, men berättade att han var helt slutkörd när han mötte en grupp av svenska reportrar efteråt:

– Det var en svår match för mig. Jag kom igår och det är ett visst tryck att spela direkt. Men jag är glad över att vara här och jag tycker att vi spelade bra.

Har du tränat något alls med laget?

– Nej, nej. Jag var med på matchvärmningen i morse och sedan direkt till matchen.

Vad var jobbigast?

– Uppvärmningen! Jag var andfådd efter 40 minuters uppvärmning. Jag är väldigt trött nu efter att ha spelat 80 minuter, men jag är glad över att jag fick spela.

– Jag har rest väldigt mycket den senaste tiden och det är naturligt att jag är trött.

Är du nöjd med din insats?

– Jag vet inte, svarar Chalus först på engelska för att sedan lägga till på svenska med glimt i ögat: ”Jag förstår inte...”

Milos Milojevic:

– Det var en jättebra match för Chalus. Han ställdes mot två jättebra anfallare hos Lokomotiv Moskva och han hade inga problem med dem. När han kommer in i gruppen kommer han bli bättre och bättre, säger MFF-tränaren.

Lindman ut på bår

Matchen avslutades otäckt när MFF-inhopparen Emil Lindman tacklades fult och länge blev liggande i gräset. Lindman fick vård, matchen blåstes av och MFF-spelaren bars ut på bår av sjukvårdare.

Malmö FF möter också Krasnodar under träningslägret i Spanien.