Publicerad 2017-03-09

Viktor Claesson gjorde ett fint och viktigt bortamål för Krasnodar.

Men Claudio Beauvue – som ersatte John Guidetti – fick sista ordet i Spanien.

I slutminuterna nickade han 2–1 till Celta Vigo.

Åttondelsfinalerna i Europa League bjöd på ett svenskmöte: Celta Vigo mot Krasnodar. John Guidetti jagade ett bra försvar på hemmaplan och Andreas Granqvist och Viktor Claesson fanns i den ryska klubben.

Dansken Daniel Wass fick hemmapubliken att jubla i början av den andra halvleken. I minut 50 sköt sköt han en frispark som hittade sig in till 1–0.

Fint mål av Claesson

Viktor Claesson replikerade omgående.

I den 56:e minuten anföll Krasnodar på vänsterkanten. Wanderson tog emot bollen i höjd med Celta Vigos straffområdet och släppte den till Viktor Claesson som kom med fart.

Den före detta Elfsborg-spelaren lurade bort en spelare med en tvåfotsfint innan han tryckte in 1–1 med en yttersida som letade sig in mellan benen på hemmamålvakten.

Guidettis ersättare blev hjälte

Krasnodar såg länge ut att få med sig ett bra 1–1-resultat till returen i Ryssland. Men i slutminuterna nickade Claudio Beauvue in 2–1 till Celta Vigo. Den franske spelaren kom in i den 78:e minuten, han ersatte John Guidetti som startade matchen.

Returen i Europa League spelas på torsdag den 16 mars i Krasnodar.