Henke Larsson skadad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-30

Blandade känslor när Helsingborg vann

Henrik Larsson skadade sig i en duell.

Positivt: Helsingborg vann med 2–1 över Sarajevo i första mötet i kvalet till Europa League.

Negativt: Henrik Larsson skadade knät.

– När han gick ut hade han väldigt ont, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till Sportbladet.

Christoffer Andersson satte 1–0 på straff redan i 6:e minuten mot Sarajevo. Samtidigt hade Henrik Larsson fått en ordentlig smäll han hade känningar av. Och värre skulle det bli. När Henke åkte på ännu en tryckare och låg utanför planen kunde Sarajevo kvittera.

”Väldigt ont”

Henke Larsson tvingades bryta matchen. Det är fortfarande oklart hur allvarlig hans knäskada är. Helsingborgs sportchef Jesper Jansson:

– När han gick ut hade han väldigt ont. Men förhoppningsvis är det bara en smäll. Nu har knät svullnat upp en hel del. Han kommer att läkarundersökas i morgon.

Egen retur

Helsingborg lyckades resa sig efter paus. Med cirka halvtimmen kvar såg Olafur Skulason till att hemmalaget på nytt tog ledningen. Skulason tryckte in sin egen retur inför de drygt 11 000 åskådarna på Olympia.

Matchen slutade 2–1. Återstår att se om det räcker i returen i Sarajevo om en vecka.