EM-mästaren föll

Publicerad 2016-09-06

Portugals första tävlingsmatch efter sommarens EM-guld slutade med förlust. Schweiz vann hemma med 2–0 när VM-kvalet inleddes.

Portugal tog EM-guld i fotboll trots att Cristiano Ronaldo tvingades linka av planen. Men utan superstjärnan på St Jakobs-Park i Basel blev det förlust för Portugal i grupp B. Breel Embolo nickade in 1–0 i 24:e minuten sedan Portugals målvakt Rui Patricio inte lyckats hålla Ricard Rodriguez frispark och några minuter senare satte Admir Mehmedi Schweiz andra mål.

Färöarna lyckades ta en poäng efter 0–0 mot Ungern hemma i Torshavn i B-gruppen. Ölagets bästa kvalstart sedan 2–2 mot Skottland i EM-kvalet 2004. I samma grupp var Andorra nära att knipa en poäng hemma mot Lettland, med det blev i stället den 22:a raka förlusten. Valerijs Sabala gjorde matchens enda mål i 48:e minuten och förde Lettland till segern.

Gibraltar, den senaste medlemmen i Uefa-familjen, föll hemma mot Grekland med 1–4. I samma grupp, H, bortavann även Belgien klart, med 3–0 mot Cypern, medan Bosnien utklassade Estland med 5–0. Försvararen Emir Spahic, som spelar i Hamburg, inledde och avslutade målgörandet på Bilino polje-stadion i Zenica.