37-årige anfallsstjärnan rörd till tårar inför matchen

I premiären blev anfallsstjärnan målskytt när Portugal vann mot Ghana med 3–2.

Grupp H i fotbolls-VM: Alla förutsättningar – så går lagen vidare

Intervjun med Piers Morgan skakade om en hel fotbollsvärld. Cristiano Ronaldo har haft en turbulent uppladdning inför världsmästerskapet i Qatar, och i förrgår bröt han kontraktet med Manchester United.

Det var dock inte något Ronaldo ville prata om efter VM-premiären mot Ghana.

– Det är ett avslutat kapitel, säger han enligt BBC.

37-åringen var känslosam inför första matchen i världsmästerskapet. I samband med Portugals nationalsång blev Ronaldo rörd till tårar.

PLUS: Bästa han kan göra är att sluta efter VM

Dessutom blev han målskytt direkt.

Mål på straff

Den första halvleken mot Ghana slutade förvisso mållöst och det skulle dröja till 65:e minuten innan målnollan sprack. Ronaldo gick omkull i straffområdet efter en duell med Mohammed Salisu, och domaren pekade på straffpunkten.

Spelarna samlas runt Ronaldo efter målet.

Anfallaren tog själv hand om straffen, och han satte säkert dit 1–0. Det ledde i sin tur till vilda glädjescener, då stora delar av den portugisiska truppen samlades för att hylla Ronaldo.

I och med det har Ronaldo gjort mål i fem olika VM – vilket ingen annan herrspelare gjort tidigare.

– Det här var ett vackert ögonblick. Mitt femte VM. Att jag är den enda spelaren som gjort mål i fem VM gör mig väldigt stolt, säger han.

Ghana gav dock inte upp för det. Mindre än tio minuter senare tryckte André Ayew in 1–1 från nära håll. Men den ghananska glädjen blev kortvarig.

Två mål på två minuter

Först gjorde Joao Felix 2–1 i 78:e minuten och knappt två minuter senare var det dags igen, när Rafael Leao satte dit portugisernas tredje.

I 89:e gjorde Ghana mål på nytt, när Osman Bukari reducerade.

Några fler mål blev det inte, och Portugal fick därmed jubla åt tre poäng i premiären.

– Vi vann och jag kunde hjälpa laget. Resten spelar ingen roll. Det här var en viktig seger, säger Ronaldo.

I samma grupp spelade Uruguay och Sydkorea 0–0 tidigare under torsdagen. Portugal ställs mot Uruguay på måndag.