Vände matchen på egen hand

Publicerad 2023-09-24

FC Köpenhamn låg under i stadsderbyt mot Bröndby.

Då byttes Roony Bardghji in i 80:e minuten.

Nio minuter senare hade den 17-årige svensken gjort två mål och vänt derbyt på egen hand.

FC Köpenhamns tränare Jacob Neestrup hade lite huvudbry. Laget låg under mot lokalrivalen Bröndby på bortaplan och klockan började ticka närmare slutet.

Då valde han att byta in Roony Bardghji i 80:e minuten – och det gav minst sagt önskad effekt.

Efter att ha varit på planen i endast fyra mintuer skickade 17-åringen in kvitteringen. FC Köpenhamn satte hög press och fick tag i bollen högt upp på Bröndbys planhalva. Man satte igång snabbt och bollen letade sig fram till Bardghji som direktsköt in kvitteringen.

Fem minuter senare var det dags igen.

Bugade inför bortapubliken

Efter en rejält tilltrasslad situation letade sig bollen fram till svensken som inte gjorde något misstag när han skickade in 3–2.

Då firade han genom att buga mot bortapubliken.

– Jag har tänkt hela veckan på vad jag skulle göra om jag gjorde mål. Jag vet inte va djag ska säga, jag var bara glad och så gjorde jag det, säger han till Ekstrabladet.

Tvåa i skytteligan

Det blev också slutresultatet och Bardghji kunde lämna planen som stor segerhjälte.

– Det är svårt att beskriva men jag är otroligt glad att gå in och avgöra matchen. Det är fantastiskt att få tre poäng i en match som är så viktig för fansen och klubben, säger Bardghji.

Den 17-årige svensken har gjort sex mål i ligan, vilket är bäst i laget och han ligger på delad andraplats i skytteligan.