Ett billigt mål efter en minut, sedan tappade IFK Göteborg allt.

Ledningen, poängen – och serieledningen.

– Vi spelar för omständligt, för små korta passningar, säger Blåvittränaren Jonas Olsson surt.

IFK Göteborg

Vångavallen är Trelleborgs fästning.

Från 20 juli i fjol fram till nästan ett år senare var laget obesegrat i allsvenskan. Därför var förlusten mot Örebro förra måndagen mycket oväntad. Och magin verkade vara bruten när IFK Göteborg enkelt fick ta ledningen efter en minut. Tobias Hysén slet i straffområdet och föll, men reste sig och spelade fram Gustav Svensson som satte bollen i nättaket.

Men efter en halvlek då IFK Göteborg dominerat totalt vände plöstligt allt.

”Vi förtjänar tre poäng”

Trelleborgs tränare Alf Westerberg hade precis stått i tv och sagt hur ursinnig han var på lagets passivitet när han minuter senare fick se pånyttfödda Trelleborgare.

Redan efter fem minuter rensade Blåvittbacken Erik Lund rakt på Andreas Drugge som volleysköt in kvitteringen. Och ett pr minuter senare rullade TFF upp motståndet och Fredrik Jensen nådde fram till Andreas Wihlborg som bredsidade in matchavgörande 2–1.