Här tar det slut, Roma

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-02

Snack om revansch – då chockade Man Utd igen: ”Jättechans att vinna i år”

uppvisning Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo fick jubla mest på Stadio Olimpico. FOTO: GETTY IMAGES

Romas tränare Luciano Spaletti jublade när de lottades mot Manchester United. Efter 0–2 Stadio Olimpico var det engelsmännen som jublade.

– Jag tror att vi har en jättechans att vinna Champions League i år, säger hjälten Cristiano Ronaldo.

Roma hade sin nyckel Francesco Totti borta. Manchester United hade sina, Ronaldo och Rooney med och låste upp och sparkade in dörren till semifinalen i Champions league.

– Vi kan inte ta något för givet, men vi känner definitivt att vi kan ta oss till semifinal, säger Alex Ferguson till AP.

Inte vunnit sedan 1999

Manchester United har inte vunnit CL sedan säsongen 1998/99. Nu har de en bättre chans än på länge och Cristiano Ronaldo visade verkligen vad årets turnering betyder.Orädd kastade han sig fram och nickade in 0–1 i den 39:e minuten. Målet kostade en smäll på revbenen och när lagkamraterna firade låg Ronaldo i smärtor.

– Jag är glad att jag gjorde mål och hjälpte laget, säger Ronaldo, som inte gjort annat än att hjälpa laget i år. Genom mål, massor av mål.

Ledningsmålet var nummer 7 på 8 CL-matcher och nummer 36 totalt i år för portugisen, som startade på topp tillsammans med Wayne Rooney.

Alex Ferguson var full av beundran för sin superspelare efter matchen.

– Jag kan spela honom var som helst på offensiv planhalva, säger Ferguson till Daily Mail.

Rooneys 2–0

I den andra halvleken slog anfallskompisen Wayne Rooney in 2–0 -målet, efter en miss av Roma-målvakten Doni, och tog United ännu närmre en semifinalplats.

– Vi släppte inte in något mål vilket är väldigt viktigt för oss. Det var ett fantastiskt resultat och vi är väldigt, väldigt nöjda, säger Ferguson, som hade kunnat vara ännu mer säker på avancemang.

Cristiano Ronaldo sköt i stolpen och missade ett jätteläge i slutet. Roma saknade inte heller chanser, men däremot skärpa. Panucci, Vukinic och Tonetto missade alla i öppna lägen.

Trots förlusten och med 1–7-minnet kvar har Luciano Spaletti inte gett upp.

– De hade tur på sina målchanser. Manchester har bra spelare, men nu måste vi reagera och vända på det här. Vi har gjort två mål på bortaplan förut, säger Spaletti till AP.

Nästa onsdag spelas returen på Old Trafford.

Roma–Manchester United 0–2

0–1 Cristiano Ronaldo (39), 0–2 Wayne Rooney (66).

Varn, Roma: Pizarro, Mexes. Man U: Anderson.

Publik: 60 931 (Olimpico).

Domare: Franck De Bleeckere, Belgien.

Matchen: Manchester United har kopplat ett klart grepp om kvartsfinalen efter taktiskt väl genomförd match i Rom. Hemmalaget förde spelet i den första halvleken men fick ut ytterst lite mot ett disciplinerat United och i stället gjorde Ronaldo 0–1 med en kraftfull nick på Scholes inlägg. Efter pausen var det betydligt bättre fart på Romas anfall med jättelägen för Tonetto och Panucci. Duktige van der Sar gjorde sedan en kanonräddning på Vucinics nick innan Rooney kunde punktera matchen efter fint förarbete av Park.

Matchens lirare: Rio Ferdinand.

Roma: Doni – Cassetti, Mexes, Panucci, Tonetto (69) – De Rossi, Pizarro – Taddei (59), Aquilani (76), Mancini – Vucinic.

Avbytare: Giuly (59), Cicinho (69), Esposito (76).

Manchester United: van der Sar – Brown, Ferdinand, Vidic (33), ­Evra – Carrick – Park, Scholes, Anderson (56), ­Rooney (84) – Ronaldo.

Avbytare: O’Shea (33), Hargreaves (56), Tévez (84).