Decimerat Finland tog blytung seger i VM-kvalet

Ny grupptvåa efter 3–1 mot Bosnien

Uppdaterad 2021-11-14 | Publicerad 2021-11-13

Tre viktiga poäng på spel.

Då tvålade Finland till Bosnien-Hercegovina på bortaplan – med en man mindre i mer än en halvlek.

Bosnien ropade på straff tidigt, men fick ingen, det fick däremot Finland efter 25 minuters spel. Fram klev Teemu Pukki – och brände.

Men Pukki fick revansch då han minuter senare spelade fram Marcus Forss som magade in 1–0 för finländarna.

Strax innan paus såg läget däremot värre ut för Finland.

Jukka Raitala fick då syna det röda kortet efter att ha kapat Sead Kolasinac.

Men med en man mindre gjorde finländarna ändå 2–0 i början av andra halvlek, signerat Robin Lod.

Grupptvåa

Bosnien fick till en reducering och gick därefter för kvittering, men den kom aldrig.

I stället punkterade Finland matchen och gjorde 3–1 genom Daniel O’Shaughnessy med kvarten kvar att spela.

3–1-segern tog upp Finland till andra plats i gruppen. Finländarna är en poäng bakom Frankrike och två poäng före Ukraina som är trea. Fransmännen har en match mindre spelad och i den sista omgången ställs Finland mot Frankrike på hemmaplan.