Källström målskytt

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-07

Nu lever Lyons slutspelsdröm vidare

I skuggan av Zlatan Ibrahimovic svarade även Kim Källström för ett drömmål.

Svensken spelade fram till 1–0 och satte själv 2–0 i kvällens Champions League-match som Lyon till slut vann med 4–2.

Får Kim jubla även i kväll?

Det dröjde bara sex minuter för Lyon att ta ledningen hemma mot Stuttgart. Sidney Govou spelade i sidled till Kim Källström som enkelt skarvade ut till Hatem Ben Arfa som drog till direkt med vänstern. Bollen studsade på försvararen Andreas Beck och gick i mål via stolpen.

Källström nätade – med ”fel” fot

Bara nio minuter senare utökade Lyon till 2–0 – genom Kim Källström. Govous förarbete längs högerkanten var magnifikt, Källström tog emot bollen med vänstern och slog till med högern. Ett klassmål.

Svensken visade att han även kan skjuta med "fel" fot och bollen letade sig i mål bakom Raphael Schäfer som inte nådde bollen längs stolproten.

Men Stuttgart svarade direkt och reducerade bara minuten senare då Mario Gomez petade in en retur.

Matchen kändes avgjord

Stuttgart var sedan på väg in i matchen, men i stället för kvittering kunde Ben Arfa sätta sitt andra mål för kvällen strax före paus. Han lurade upp Ludovic Magnin på läktaren och sköt upp 3–1 i nättaket.

Matchen kändes avgjord, men tyska lag är kända för att inte ge upp. Mario Gomez reducerade med drygt en halvtimme kvar och bara fyra minuter senare fick Thomas Hitzlsperger ett drömläge att kvittera på straff.

Två förluster har följts av två segrar

Men Remy Vercoutre sträckte ut hela sin längd och räddade – både straffen och tre poäng.

I slutminuten kunde Juninho forcera in 4–2 och nu lever slutspelsdrömmen för Lyon som inledde årets Champions League-spel uselt med två förluster.

Med två matcher kvar är Lyon en poäng bakom Glasgow Rangers som i kväll föll mot Barcelona.