Ranégie sänkte Honka i Europa League-kvalet

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-07-14

Han leder skytteligan i allsvenskan. Men Mathias Ranégie kan göra mål även internationellt.

Skyttekungen sänkte finländska Honka med matchens enda mål.

Men Häcken var ändå besvikna.

Matchen spelades i Halmstad och bara 400 personer såg matchen.

– Det är för jävligt, säger sportchefen Sonny Karlsson till TT.

Mathias Ranégie forsätter öser in mål i allsvenskan. Tillsammans med AIK:s Ibrahim Teteh Bangura leder han allsvenskans skytteliga med 14 mål.

Nu har han visat att han kan göra mål även på internationell nivå.

I den andra omgången i kvalet till Europa League mot finländska Honka slog anfallaren till. Häcken fick straff i den 36:e minuten och Ranégie satte den säkert.

Oavgjort för Elfsborg

Målet var matchens enda och Häcken fick med sig en seger från Halmstad där matchen eftersom Rambergsvallen inte är godkänt av Uefa.

Bara 400 personer var på plats och såg matchen.

– Regn, storm, byte av arena och lite folk. Det är väl inte jättekul. Det är klart att det är för jävligt att vi inte kan spela i Göteborg, säger Sonny Karlsson till TT.

Elfsborg såg länge ut att få med sig en seger borta mot litauiska FK Süduva. James Keene gav Elfsborg ledningen i den 78:e minuten, men tio minuter senare kom kvitteringen. Inhopparen Ricardas Beniusis nådde högst på ett inlägg och nickade in 1-1.

Örebro spelade 0-0 hemma mot Bosniska Sarajevo. Returmatcherna spelas nästa torsdag.