Inter vinnare av Derby d'Italia

Knackig start i ligan och fiasko i Europa League – men i dag fick Inter det äntligen att lossna.

I derby d'Italia besegrades Juventus med 2–1 på Giuseppe Meazza-stadion.

– En välförtjänt seger, säger managern Frank De Boer.

En vinst, ett kryss och en förlust mot överkomligt motstånd på de tre första ligamatcherna följd av ett megafiasko i Europa League.

Frank De Boers tunga start som manager i Inter nådde sin kulmen när klubben i veckan åkte på en chockförlust med 0–2 hemma mot israeliska mästarna Hapoel Beer Sheva.

Kortvarig glädje för Juve

Men i kväll fick nederländaren äntligen lite arbetsro.

Inter blev i kväll först den här säsongen att besegra Juventus i det klassiska Derby d'Italia-mötet.

Men det var bortalaget som började bäst på Giuseppe Meazza.

Första målet föll först i den 66:e minuten när Stephan Lichtsteiner stötte in Alex Sandros inlägg.

Repliken kom dock blixtsnabbt. Bara två minuter senare tog Ever Banega hand om en hörna som nickades in av Mauro Icardi.

Succébyte av De Boer

Direkt efter kvitteringen valde De Boer att byta in Ivan Perisić – något som skulle visa sig vara ett bra drag.

Kroaten placerade i den 79:e minuten in avgörande 2–1-målet intill den bortre stolpen med pannan efter ett välavvägt inlägg från Icardi med yttersidan.

– Vi hängde inte med huvudet utan körde på till sista minuten. Vi spelade mycket bra, säger Frank De Boer till La Gazzetta dello Sport och slår fast:

– Vi förtjänade att vinna.

Segern innebär inte bara välbehövligt självförtroende för Inter som har storsatsat inför säsongen – klubben tar dessutom ett jättekliv i tabellen, från 15:e till sjätte plats.