Allt ljus riktades mot Dulee Johnson inför matchen mot Örebro.

Men mittfältaren fick nöja sig med en halvtimmes spel – och märktes mest med en brutal tackling som gav gult kort.

Nu lovar han bättring.

– Jag ska visa er, säger han till PPV.

I 64:e minuten, vid ställning 1-1, byttes Jorge Ortiz ut mot Dulee Johnson. Ska man tro förhandssnacket skulle händelserna börja då, men så blev det inte.

I stället somnade matchen in, inget av lagen skapade fler chanser och Dulee Johnson utmärkte sig bara en gång:

När han i 81:a minuten manglade ner Nordin Gerzic och fick en välförtjänt varning.

Gerzic sköt 1-0

Nej, i stället skedde matchens bästa sekvenser i första halvlek. Roni Porokara dominerade på sin vänsterkant och skapade massvis. I 29:e minuten fick Gerzic en boll spelad till sig från snett bakåt och drog till in i AIK-köttmuren, fick tillbaka och drog in 1–0.

Ledningen borde ha stått sig till pausvilan, men efter en frispark i andra tilläggsminuten stötte Saihou Jagne in 1-1 – ett resultat som sedan stod sig hela andra halvlek.

Örebrotränaren Sixten Boström tycker att lagt förtjänade en poäng.

Återvände för fansen

– Resultatet var rättvist, men det är förstås tungt att deras mål kommer just där, säger han till PPV.

Dulee Johnson var tämligen munter trots att comebacken inte var glänsande.

– Jag är mycket glad. En stor anledning att jag återvände är att AIK-fansen är underbara, sa han till PPV.

På frågan om han trots allt är en bättre spelare än i fjol är han säker:

– Jag fick tjugo minuter i dag, men det är många matcher, så jag ska visa er så snart som möjligt.