Chans att skjuta Italien till ett drömläge i slaget om segern i grupp C.

Då brände Jorginho en straff i 90:e matchminuten.

Mötet slutade 1–1 oavgjort – och nu avgörs allt på måndag.

Få VM-kvalgrupper har varit lika jämna som grupp C. I toppen slåss Italien och Schweiz om gruppsegern och en direktplats till VM – men efter sju matcher är det jämnt skägg.

Fredagens möte på Stadio Olimpico i Rom slutade 1–1 efter ett schweiziskt ledningsmål och en italiensk chanskavalkad i slutet.

Nu avgörs allt på måndagskvällen, där Schweiz möter Bulgarien hemma i Basel och Italien gästar Nordirland.

Fördel Italien

Schweiz inledde starkt, och tog ledningen redan efter elva minuter genom en kanon från Mainz-spelaren Stefan Widmer.

Italien kom tillbaka in i matchen, och kvitterade tio minuter innan paus. Lorenzo Insignes känsliga högerfot hittade på en frisparksvariant in på Napoli-kompisen Giovanni Di Lorenzo.

Andra halvleken präglades av italiensk press. Schweiz stod dock upp bra, och Yann Sommer i målet gjorde en fin insats.

Men Italien skulle få en gyllene chans att ta greppet om gruppsegern. Efter en VAR-granskning blåste domare Anthony Taylor straff till Italien i matchminut 90.

Chelsea-mittfältaren Jorginho klev fram – och sköt högt över. Mötet slutade 1–1.

Italien har två plusmål på Schweiz, vilket gör att det är fördel italienarna inför avslutningen.

Det blir en rysare när Grupp C avgörs på måndag.