Mexiko körde över Island

Publicerad 2018-03-24

Sveriges VM-gruppmotståndare körde över Island.

Trots en skadeskjuten trupp vann Mexiko i natt enkelt med 3–0 efter två mål av Miguel Layun.

Den 27 juni, i VM:s sista gruppspelsmatch, ställs Sverige mot Mexiko i vad som många tippar vara ett ödesmöte om vem som går vidare från gruppen.

I natt träningsspelade Mexiko mot Island i USA och nationen saknade flera av sina viktigaste spelare.

Såväl Jürgen Damm, Javier Aquino, Giovani Dos Santos, Jonathan Dos Santos som Héctor Herrara dras med skador och missade matchen.

Blev tvåmålsskytt

Ändå körde Mexiko över islänningarna.

På en frisparksvariant kort innan halvtid sköt Marco Fabian in 1–0-målet i en annars tempofattig halvlek.

Men i andra halvlek släppte Mexiko loss.

I den 64:e minuten ökade Miguel Layun, till vardags i spanska Sevilla, på till 2–0 innan han dessutom fastställde slutresultatet 3–0 på tilläggstid.