Andrum för Roland Nilsson efter nervig seger mot Örebro

Men efter fyra raka förluster hittade äntligen Malmö ljuset i mörkret.

Roland Nilssons pressade manskap tog sig samman och besegrade Örebro med 3–1.

– Det här betyder mycket, säger Nilsson.

Malmö FF

Malmö har haft en tung säsong och guldchanserna har varit borta sedan en lång tillbaka. Efter förlusterna på slutet har tränaren Roland Nilsson fått utstå stark kritik.

Men i dag fick äntligen Nilsson, spelarna och fansen jubla tillsammans.

”Gubben i lådan”

Redan i den elfte minuten satt 1–0. Ola Toivonen revs ner av Bertin Samuel, som frilägesutvisades, och Daniel Andersson rullade kallt in den efterföljande straffen bakom John Alvbåge.

Med en man mindre var Örebro oorganiserat och i 22:e minuten kom även 2–0 då en hörna letade sig fram till Daniel Andersson som nickade in sitt andra mål.

– Jag kom som gubben i lådan där. Skönt att få sätta dit den, sa Daniel Andersson till ppv i pausen.

– Vi spelar kanske lite långsamt, men har kontroll på händelserna.

Nära kvittering

Kanske blev Malmöspelarna övermodiga.

För trots 2–0-överläge och en man mer på planen tillät Malmö Örebro att reducera och skapa nerv.

Bara två minuter in på andra halvlek brottade Robert Åhman-Persson ner Kim Olsen innanför straffområdet och Fredrik Nordback gjorde som Daniel Andersson och placerade straffen i nät.

Med en man mindre höll sedan Örebro spelet uppe väl och med tio minuter kvar fick Nordin Gerzic ett kanonläge att kvittera. Gerzic slet sig fri, men sköt bollen utanför och var mäkta förgrymmad på sig själv när han kort senare byttes ut.

”Vi strulade till det”

I stället kunde Malmö hålla undan och på stopptid rann Edward Ofere igenom och chippade in 3–1 bakom den utrusande John Alvbåge.

– Vi är inte vana vid segrar, så det var skönt, säger Roland Nilsson, som inte fick någon lugn afton, till ppv.

– Vi strulade till det. Robban (Robert Åhman-Persson) får inte göra som han gjorde och plötsligt var Örebro inne i matchen. Men vi kämpade som vi skulle och det var sköna tre poäng.

– Ingen annan kan vända på det än vi själva. Börjar man tycka synd om sig själv är man körd.