United vidare i Europa League

Uppdaterad 2016-12-09 | Publicerad 2016-12-08

Zlatan med nytt mål när United gick vidare

Den ukrainska kylan kunde inte stoppa Zlatan Ibrahimovic och hans Manchester United.

Med sitt femte mål på fyra matcher var han med och sköt United vidare i Europa League.

– Jag behövde göra ett mål för att bli varm, skämtar Ibrahimovic i MUTV.

En seger borta i kylan mot ukrainska Zorja var ett krav för att Manchester United skulle var säkra på Europa League-avancemang.

Första halvlek var slarvig men i andra växlade britterna upp.

Sommarvärvningen Henrich Mchitarjan har haft en tung höst men på senare tid har han växt in i truppen allt mer och i dag kom armenierns första mål. Med en läcker soloprestation satte han 1-0 i 47:e minuten.

– Ett magnifikt mål, väldigt vackert. Han dödade matchen, säger Zlatan Ibrahimovic till MUTV.

Tvåa i gruppen

Spiken i kistan bankade sedan Ibrahimovic själv in. Paul Pogba hörde Zlatan skrika och på en touch friställde han svensken som kyligt placerade in 2-0 i 88:e minuten.

– Jag hade en lång väg till målet och hann tänka på hur kallt det var. Jag behövde göra ett mål för att bli varm, skrattar Ibrahimovic.

– Skämt å sido. Jag fokuserade bara på att kontrollera bollen på det dåliga underlaget och sen var det bara att rulla in den.

Målet är Zlatans femte på de fyra senaste matcherna i liga- och Europaspel och sjunde på sex senaste.

United-tränaren Jose Mourinho var lättad över segern.

"Ingen har varit bättre än vi"

– Det handlar mycket om det mentala. Ingen som vi har mött de senaste veckorna har varit bättre än vi, även om våra resultat har varit en besvikelse. Det sätter sig i spelarnas huvuden, säger Mourinho till Uniteds hemsida.

Han fortsätter:

– Vi dominerade matchen och tittar du på matchstatistiken så ser du att vi förtjänade att vinna. Men de var bra nog att ge oss en match.

Segern räcker dock inte för att avancera som gruppetta eftersom Fenerbahce vann borta mot Feyenoord och därmed vann gruppen på 13 poäng, en pinne före United.

Lottning för slutspelet sker 13.00 på måndag.