Rosenborg slog Valencia med 2-0 hemma

Glenn Hyséns blotta närvaro på Lärkendal räckte som tändvätska.

Rosenborg tog en ny, tung skalp i Champions League.

Norrmännen skrällslog Valencia hemma med 2-0.

Norska Rosenborg stod för kvällens stora skräll i Champions League när man besegrade spanska Valencia – som skickade ut Elfsborg i kvalet – med 2-0 hemma på Lärkendal.

Dorsin bakom 1-0-målet

Och kanske var det Glenn Hyséns kryptur runt planen före matchen som tände norrmännen.

Efter en mållös första halvlek exploderade norrmännen i den andra. Och det var en svensk som låg bakom ledningsmålet.

Mikael Dorsin gjorde en läcker löpning på vänsterkanten. Hans inspel nådde till slut fram till Yssouf Koné som satte 1-0 åtta minuter in i andra halvlek.

2-0 kom bara åtta minuter senare när Riseth nickade in Rosenborg nionde hörna.

Norrmännen bevakade ledningen resten av matchen och redde ut stormen.

Tack vare segern seglade Rosenberg upp till en sensationell andraplatsen i grupp B. Valencia och Schalke 04 skuggar.

Tavla sänkte Schalke

Schalke gjorde en rätt hyfsad match mot Chelsea och hade bland annat en nick i stolpen. Malouda satte 1-0 för Chelsea efter bara fyra minuter men det målet får tyskarnas målvakt Neuer ta på sig.

Maloudas skott var inte speciellt hårt – och släppte snöpligt in det mellan benen. Två minuter efter paus nickade Didier Drogba in 2-0.