Atalanta höll undan i returmötet och är klara för semifinal efter en rejäl skräll.

– Det såg ut som en träningsmatch, säger Viaplays expert Bojan Djordjic om Liverpools insats.

Liverpool FC

Liverpools 0–3-underläge från mötet på Anfield blev för stor att ta ikapp. Det blev inte någon upprepning av den legendariska supervändningen mot Barcelona 2019 för Klopp.

Liverpool vann kvällens match med 1–0 men det var aldrig riktigt nära. Mohamed Salah gjorde målet tidigt på straff och fick Liverpoolsupportrarna att börja drömma.

Hien nära utvisning

Precis innan första halvlek var sedan Isak Hien involverad i en situation när Luis Diaz höll på att bli frispelad. Bollen tog på svenskens arm som fick gult kort medan Diaz var rasande för att det röda kortet uteblev.

– Jag sträcker ju ut armen med flit så det är klart att det är frispark, säger han till Viaplay.

”Visste inte”

Ett gult kort som innebär att Hien är avstängd i det första semifinalmötet mot Marseille.

– Är jag det? Jag visste inte om det om jag ska vara ärlig, säger han.

Liverpool hade sedan svårt att skapa chanser i andra halvlek när Hien och Atalantaförsvaret stängde ned motståndet totalt.

Atalanta till semi

Bergamo-klubben Atalanta går därmed vidare till semifinal. Den andra svensken i laget, Emil Holm spelade inte en minut i mötet, varken i Liverpool eller Bergamo.

Även det andra engelska laget i turneringen West Ham blev utslagna av tyska succén Bayer Leverkusen som nu är obesegrade i 44 raka matcher.