Även tittarna gav upp på Sverige

På Friends Arena reste sig publiken och lämnade efter 0–3 mot Österrike.

Även framför tv:n gav tittarna upp på Sverige.

116 000 färre följde den andra halvleken.

Sverige hade en mardrömskväll i EM-kvalet mot Österrike. Redan efter åtta minuter fick gästerna straff och tog ledningen med 1-0.

Innan paus hade tvåan kommit. Sverige behövde en seger, men det var aldrig nära. När Marko Janca satte 3-0 i den 77:e minuten reste sig stora delar av publiken på Friends Arena upp och gick hem. När 4-0 kom tio minuter senare var nationalarenan tyst och mer än halvtom.

”Förstår frustrationen”

Även framför tv:n gav tittarna upp. 1 374 000 följde den första halvleken i Kanal 5. Men i den andra hade antalet sjunkit till 1 258 000. 116 000 stängde alltså av tv:n under den andra halvleken.

”Ovanligt att en match har fler tittare i första än i andra. Men självklart förstår man frustrationen hos tittarna som valde att stänga av.”, skriver SBS sportchef Emir Osmanbegovic på Twitter.