Skräckdebut för Nordfeldt - släppte in fem mål direkt

Publicerad 2012-04-12

Fick chansen efter målvaktsutvisning

Ajax Ismail Aissati jublar efter sitt mål. I bakgrunden försöker Kristoffer Nordfeldt kravla sig upp på fötter.

Kristoffer Nordfeldt lämnade Brommapojkarna för Holland i mars. Igår gjorde han debut för sin nya klubb Heerenveen.

90 minuter senare hade han släppt in fem mål.

Kristoffer Nordfeldt, 22, ryktades i vintras till det engelska proffslivet i Liverpool. Men när målvaktstalangen lämnade Bromma landade planet istället i holländska Heerenveen. Där har han fått bida sin tid och vänta på sin chans bakom förstemålvakten Brian Vandebussche, 30.

Byttes in

Igår kom chansen - under otacksamma förhållanden. I den tredje matchminuten i prestigemötet mot Ajax misstajmade Vandebussche en utrusning, orsakade en straff och blev utvisad. Nordfeldt hoppade in men var chanslös på en välplacerad straff av holländske landslagsmannen Theo Janssen. Jobbigt för svensken – men debuten skulle bli tyngre.

Mardrömshalvlek

Ajax dominerade och tillsammans med Heerenveens obefintliga försvarsspel hann de med att trycka in ytterligare tre mål på svensken innan halvleken tog slut. Det sista målet var en riktig målvaktstavla. På ett lågt skott som Nordfeldt såg ut att ha total koll på slank bollen genom händerna och mellan benen innan den retfullt rullade förbi linjen.

Andra halvlek var bättre för svensken, och även om Ajax till slut vann med 5-0 så spelade Nordfeldt upp sig och hann med att rädda ett friläge.

Heerenveen möter NEC Nijmegen på lördag, då visar det sig om Kristoffer Nordfeldt får förtroende i målet.