Bolt förvånad över förbundets beslut: ”Är inte ens proffsspelare”

Har inte fått kontrakt än – tvingas ändå till dopningskontroll

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Usain Bolts fotbollskarriär har börjat ta fart – men än är han inte kontrakterad av Central Coast Mariners, laget han provtränar med.

Det verkar inte spela någon roll enligt det australiska fotbollsförbundet som redan har beordrat honom att genomgå ett dopningstest.

– Jag är inte ens en professionell fotbollsspelare än. Kom igen!, säger han.

Provträningarna med Borussia Dortmund, Strömsgodset och Mamelodi Sundowns gav honom inget proffskontrakt.

Men den före detta sprintmästaren Usain Bolt, 32, ser nu äntligen ut att förverkliga sin dröm om att spela fotboll på heltid. Jamaicanen har tillbringat drygt två månader i australiska Central Coast Mariners, där han i lagets senaste träningsmatch hamnade i målprotokollet för första gången.

– Att göra två mål i min första start, det är en härlig känsla, sa han själv efter 4–0-segern mot Macarthur South West United.

Berättar för sina följare

Trots att han inte har fått ett konkret kontraktsförslag från Mariners än har Bolt redan etablerat sig som ett stort namn i den inhemska fotbollsligan.

I en video på sin Instagram Stories berättar stjärnan om hur det australiska fotbollsförbundet redan har kontaktat honom för att han ska genomgå en dopningskontroll (urin- och blodtester).

– Så hörrni, jag har slutat med friidrott för att bli en fotbollsspelare och titta på det här, säger han i videon och pekar på kallelsen som han fått.

– Hur ska jag kunna göra en dopningskontroll redan nu? Jag är inte ens en professionell fotbollsspelare än. Kom igen!

Frågade om en anledning

Han berättar att han frågade förbundet varför han, som inte aktivt tävlar i någon sport för stunden, ska lämna ett test.

Han fick som svar att han är en ”... elitatlet som måste testas”. Enligt han själv kunde han inte argumentera emot det, men han var fortfarande förvånad över förbundets beslut.

Enligt förbundet är en atlet en person som ”utövar en sport som har en anti-dopningspolicy”.

Den australiska ligan, A-League, startar den 19 oktober och det är fortfarande inte helt klart om Usain Bolt får något kontrakt med Mariners.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN