Äntligen lossnade det för Argentina

Uppdaterad 2016-05-13 | Publicerad 2016-03-25

Messi mållös – men andra stjärnor klev fram

Argentina hade bara gjort två mål på fyra matcher hittills i VM-kvalet.

I 2–1-segern mot Chile i natt gjorde de lika många på 24 minuter och tog tre viktiga poäng i kvalet till Ryssland 2018.

– Vi var tvungna att vinna till varje pris, sa Messi som var tillbaka efter knäskada.

Argentinas stod bara på en seger i det Sydamerikanska VM-kvalet så revanschen mot Chile – obesegrade på hemmaplan sedan en vänskapsmatch mot Uruguay 2013 – från Copa America-finalen i fjol var väldigt välkommen.

”Glad att vara tillbaka”

PSG-stjärnan Angel di Maria kvitterade i 19:e minuten med en läcker knorr och Gabriel Mercado avgjorde fem minuter senare, med förarbete av Lionel Messi som stoppades av skada i de fyra första kvalmatcherna.

– Jag är glad att vara tillbaka för att hjälpa det här laget, som gör vad som helst för att ta poäng, sa Lionel Messi till tv-kanalen TyC Sports efter matchen enligt TT.

Stjärnspäckade VM-tvåan står nu på åtta poäng efter fem matcher och är fyra i den jämna gruppen.

Ledarna i kvalgruppen, Ecuador på 13 poäng, fick oavgjort mot Paraguay efter att Angel Mena kvitterat till 2–2 på stopptid.

Real Madrids James Rodriguez stod för ett av målen i Colombias 3–2-seger mot Bolivia i La Paz, 3 600 meter över havet.

Under natten mot lördag möter Uruguay Brasilien.

De fyra främsta blir direktkvalificerade till VM i Ryssland 2018 och femman spelar playoff.