I kväll vaknade Jamie Vardy.

Förra årets succéspelare tände en strimma av hopp för krisande Leicester.

Vardy firar.

Det har inte funnits mycket att glädjas åt för Leicesters Citys supportrar på senare tid.

De kan visserligen skryta med att laget fortfarande är regerande Premier League-mästare, men verkligheten är också den att man just nu ligger på 17:e plats i ligan, bara en poäng från nedflyttningsplats – och att man där spelat sex (!) raka matcher utan att göra mål.

Kanske ska säsongen räddas i Champions League?

Chansen finns i alla fall.

Tack vare förra årets succéspelare, Jamie Vardy.

Bröt långa torkan

30-åringen som dundrade in 24 mål i Premier League förra säsongen hade varit mållös i 748 raka spelminuter och inte skjutit ett enda skott på mål på 380 minuter.

Men i den 73:e minuten i onsdagskvällens CL-möte borta mot Sevilla kom det efterlängtade målet.

Och tur var väl det för Leicesters del.

”Extremt viktigt”

Sevilla ledde nämligen matchen med 2–0 efter mål av Pablo Sarabia och Joaquin Correa och var under stora delar av matchen så spelmässigt överlägset att man kunde gjort ett par mål till.

Men Vardys 2–1-mål blev matchens sista och därmed lever dubbelmötet i allra högsta grad inför returmötet i Leicester, som spelas den 14 mars.

– Det här var en svår match, väldigt svår. Men vi visade bra tendenser i vårt spel och bortamålet är extremt viktigt att få med härifrån. Resultatet ger oss en chans inför returen, säger målvakten Kasper Schmeichel.