Ronaldinho sköt Barcelona till semi

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-05

Brassen missade straff men avgjorde ändå

Först syndabock – sedan matchhjälte.

Ronaldinho började med att missa en straff i den femte minuten mot benfica i onsdagens Champions League-kvartsfinal.

Men brassen revanscherade sig kvarten senare när han satte 1-0 och tillsammans med Samuel Etoó tog Barcelona till semifinal.

Redan i den fjärde minuten sköt Mark van Bommel bollen på Petits hand och domare Lubos Michel blåste straff. Men Benficas målvakt Moretto, som storspelade i Lissabon förra veckan, fortsatte gäcka Barcelona och räddade brassens straff.

Möter Milan i semi

Men världens bäste fotbollspelare skulle ändå få sista ordet. När Samuel Etoó rusade ner mot kortlinjen och spelade bollen snett bakåt, dök Ronaldinho upp och stötte in 1-0 i en annars händelsefattig första halvlek.

Gästerna hittade sin bästa kvitteringschans i den 60:e minuten när Fabrizio Miccolo fann Simao i ett friläge. Men portugisen sköt det öppna läget utanför.

Istället slog Samuel Etoó in 2-0 in i den 89:e minuten och Barcelona möter rättvist Milan i semifinal.