Sterling i nytt blåsväder efter matchen mot Nigeria

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Raheem Sterling är inte Englands mest populäre man just nu.

Anfallsspelaren kritiserades nyligen i media för sin nya tatuering föreställande ett gevär – dessutom var han försenad till landslagssamlingen efter att ha varit på resa till Jamaica.

I träningslandskampen mot Nigeria stal 23-åringen rubrikerna igen efter en skrattretande filmning som resulterade i ett gult kort.

Englands landslagsman Raheem Sterling hade en fin säsong i det Manchester City som tog en promenadseger i årets Premier League-upplaga. 23-åringen mäktade med hela 23 mål och 17 framspelningar.

Men han har genom åren tenderat att trassla till det för sig, både på planen och utanför – det har gjort honom till en spelare som inte är allt för populär i hemlandet.

Var sen tillbaka från resan

När det engelska landslaget samlades på St. George's Park för att träna i måndags hamnade Sterling i blickfånget på grund av en ny tatuering föreställande ett gevär. Hans val av motiv fick anti-vapenförespråkare världen över att rasa.

Som om inte det vore nog. Efter att ha tillåtits att resa till Jamaica av privata skäl ska Sterling ha varit försenad tillbaka till landslagssamlingen.

– Han fick ledigt till tisdag kväll, men kom på onsdag morgon. Så han var sen, sa förbundskaptenen Gareth Southgate till Sky Sports.

Varnades för uppenbar filmning

I träningsmatchen mot Nigeria fick dock Raheem Sterling förtroendet från start – ett beslut som många engelsmän var kritiska till.

När anfallsspelaren efter 52 minuter ”föll” lätt i Nigerias straffområde och fick ett gult kort för filmning fick hans belackare vatten på sin kvarn.

Efter en passning i djupled från Jesse Lingard ramlade Sterling in i målvakten Francis Uzoho, men den italienska domaren Marco Guida lät sig inte luras.

Missar två bra lägen i första halvleken och får ett gult kort för filmning i andra. Man kan säga att han fortsätter att skjuta sig själv i foten” och ”Raheem Sterling filmade inte. Det var bara det att hans gevärstatuering baktände nyss” var två av de något hånfulla reaktionerna på Twitter efter matchen.

Kane målskytt för England

England vann matchen mot Nigeria med 2–1 efter ett tidigt ledningsmål av Gary Cahill, som sedermera följdes upp av ett mål av kaptenen Harry Kane.

Arsenal-spelaren Alex Iwobi reducerade för Nigeria.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.